Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, October 10, 2010

Wat doen wij onze eigen kinderen aan?

Blijkbaar is er een wijk in Jerusalem-Oost, waar zowel journalisten als Arabische jonge mannen staan te kijken naar jonge kinderen die stenen gooien naar auto's. De journalisten willen graag een mooi plaatje schieten als een auto, met bestuurder en kind, door stenen geraakt wordt. De jonge mannen hebben ongetwijfeld politieke motieven om dit gedrag aan te moedigen of in ieder geval niet te verhinderen.

Niemand gaat naar die jochies toe en zegt: "Stop daarmee". Iedereen heeft zijn eigen moverende redenen te blijven kijken naarArabische jongens die stenen naar auto's gooien. Dan rijdt de automobilist een jongen omver en is Leiden weer in last. De wereld is weer te klein. Foto's in de krant. Boze brieven naar de krant. Gelukkig staat het allemaal op Youtube. 

  Het krankzinnige is, dat na het zien van deze beelden, de anti-Israel-activisten zoals de Anjas en de Grettas en de Abus, mensen waarvan je niet mag zeggen dat ze tegen Israel zijn, maar waar je zelden een positief woord over Israel van hoort. Mensen die wel lekker Sjisja of hoe het heet, aan de Tel-Aviv boulevard gaan zitten roken en die met hun kennissen lekker in een hotel in Jerusalem gaan zitten. Maar die toch altijd wat te zeiken hebben en alles anders zien.

Die mensen dus, die zien in dit filmpje een duidelijk bewijs dat de automobilist de jongen omver rijdt en zelfs uitwijkt om hem te kunnen raken. Terwijl de mensen waar ik de laatste tijd meer mee sympathiseer, maar die soms ook wel erg rechtlijnig zijn, die zien iets geheel anders, want die zien een automolist in nood die moet uitwijken voor stenen en die vreest voor zijn leven en daarbij een Arabische jongen omver rijdt.

En ik zie een groep mensen die niet in beeld is, maar wel direct na het ongeluk ter plekke is en die had kunnen ingrijpen en zeggen: "Hou eens op met gooien". Ik kan het je nog sterker vertellen: De journalisten wisten van te voren dat er gegooid zou worden en offeren een vader met kind in de auto op.

5 comments:

Roel Abraham said...

Hoe het ook zij: it's a sick world after all...

Ruut said...

Als je minimaal 3 keer naar het filmpje kijkt (ik ben geen luchtverkeersleider) dan valt een aantal zaken op.

Stenen gooiende jongeren met de kleintjes in de frontlinie

Er is veel media aanwezig

Volwassenen die buiten beeld aan de kant van de weg staan

Massa reageert chaotisch tijdens het ongeval, maar enkelen reageren
juist bijzonder kalm en efficient

Direct een auto voor vervoer beschikbaar

Waarom worden hierover geen vragen gesteld?
Dit is gewoon een organisatie die kinderen opzet tot geweld en hiervoor een persbijeenkomst heeft georganiseerd. De enige die niet wist van deze demonstratie was de toevallig langsrijdende automobilist...

Lieze said...

De enige die niet wist van deze demonstratie was de toevallig langsrijdende automobilist.... Klopt! En wat als hij gestopt was? Dan was hij gelyncht. De Palestijnse kinderen: een dankbaar object voor de pers en hun ouders.

roelz said...

Het wordt pas vrede als de Arabieren meer van hun kinderen houden dan dat ze de joden haten.
De hele stenengooierij is opgezet met het doel er propaganda mee te bedrijven. Het eerste dat je hoort als dat jochie op straat ligt is "foto, foto". Dat vreselijke volk heeft er geen moeite mee hun kinderen te offeren als ze de joden maar kwaad kunnen doen. Het is de allerlaagst denkbare, meest verwerpelijke moraal.
Sommigen denken dat de joden wel iets heel ergs gedaan moeten hebben om mensen zo ver te krijgen hun kinderen in het vuur te gooien. Maar dat is niet zo. Het enige en onvergeeflijke dat de joden hebben gedaan is een prachtige en welvarende rechtsstaat opbouwen die, door zijn succes en schoonheid, een dagelijkse belediging is van de armoede, ontoereikendheid, wreedheid en rechteloosheid van de Arabische wereld.

Jaan said...

Arabieren zijn in ieder geval een apart slag volk.
In Engeland was er toch één met een Britse vrouw getrouwd, had haar zwanger gemaakt en toen met een kofferbom op een vliegtuig gezet.
Als iemand het begrijpt of enige sympathie voor dat soort lui kan opbrengen, ik hoor het graag, maar uit te leggen is het niet.