Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, October 19, 2010

Wat domme mensen zeggen...

Naoual Abaida heeft natuurlijk wel een punt. Het is ook vervelend als je voortdurend te horen krijgt: "Moet jij niet eens een hoofddoek op?", "Waarom drink je alcohol? Je bent toch moslim?", "Waarom zit je hier te eten? Het is Ramadan hoor!" Dat is wat domme mensen zeggen. Je kan het ook als een stukje aandacht naar de mede-burger toe beschouwen. Ik heb daar als Duitser ook veel last van gehad, alleen kan ik helemaal niemand de schuld geven. Alleen maar de domme mensen op mijn werk en in de straat.

Duitsers_strand_kuil_34596h Wat denk je dat Duitsers te horen krijgen die met hun gezin naar Nederland komen en in een rijtjeshuis gaan wonen? Een hakenkruis op je schutting getekend is nog wel het minste. Kinderen uitgescholden voor moffen. Tot op de dag van vandaag , na 9 jaar, vindt mijn manager het enorm leuk om op de gang tegen mij "Jawohl" te roepen.

Bovendien vinden mijn collega's het ook zeer belangrijk om bij allerlei gelegenheden over Anne Frank te beginnen. "Dan moet je twee dingen goed onthouden", zeg ik dan geïrriteerd. "Ten eerste is Anne Frank Duits". Ten Tweede: "Ze is door Nederlanders verraden. Dus hou op tegen mij te zeiken"

Van dat soort discussies dus. Maar dat weet Naoual Abaida niet en ze denkt dat het komt omdat ze Marokkaans is. Nee, ik moet je helaas teleurstellen, Naoual Abaida, het komt gewoon doordat mensen te dom zijn om zelf na te denken.

7 comments:

Cpt. Iglo said...

De vraag is natuurlijk of Naoual niet een heel klein beetje stond te liegen over wat haar allemaal zogenaamd overkomt. De meeste mensen die dat soort opmerkingen tegen moslims zouden maken zijn immers ook de mensen die met een grote boog om moslims heenlopen, dacht u niet?

Joop said...

Ik vind de verhalen van Naoual Abaida ook heel vreemd. Is het echt zo dat alle moslims altijd naar het schoonmaakhok worden gestuurd?
Ik kom vaak moslims tegen op mijn werk, en van haar hele betoog kan ik niets plaatsen.
En dat ze "diep gekwetst" is omdat een werkgever vraagt of ze een hand geeft vind ik vreemd. Het is toch een heel nette en normale vraag? Immers: sommige moslima geven een hand, en andere niet.
En die relaties met de Tweede Wereldoorlog zijn misplaatst. En het verhaal dat de moslims Joden beschermen, dat is natuurlijk een leugentje van haar.

Philippine said...

misschien had ze het uit haar hoofd geleerd.

Tod said...

Liever een Mof dan een Naffer.
Trouwens, ik heb laatst nog een heel aardige trui bij de Mof gekocht :)

Louisa said...

Volgens mijn zoon, die studeert aan de EUR, kletste zij uit haar nek...

keesjemaduraatje said...

Volgens mij heeft ze wel een punt, alleen is het geen bewijs in een rechtzaak. Meer een leuke toespraak voor in de Balie of de Rode Hoed. Over hoe zielig en hoe discriminerend en iedereen gaat weer tevreden naar zijn grachtengordelhuis, dan wel penthouse in Amsterdam Zuid.

Louisa said...

We hebben allemaal een punt.
Maar dat is geen punt, maar borrelpraat, vrijmibo-geleuter:
Voor de Katholieken:
"Gut, heb jij maar twee kinderen ? Volgens de Paus moet je er toch meer hebben hoor ! En... kan de pastoor zijn handen wel thuis houden ?"
Hierna volgt vet gegegrinnik.
Moslims:
"Gut een biertje,op de vrijdagmiddag?
Mag dat van de imam?Draagt je vrouw een hoofddoek, geeft zij mannen een hand?"
Hierna volgt vet gegrinnek.
O Louisa, Joods?
Nou, dan ben jij toch wel persoonlijk verantwoordelijk voor Het Lijden Van Het Palestijnse Volk hoor !
Heeft Het Joodse Volk het lesje niet geleerd in WO 2?
Geen vet gegrinnik, zwijgen.
Kijk Keesje, je gaf zelf al aan, dit is pure domheid, maar ik denk dat dit iets is van de mensheid.
Over de hele wereld, we leven van veroordelen.
Ik ook:in mijn winkelcentrum staat voor de ingang van de supemarkt een partij oude mensen, zeikend over vroeger, toen "alles beter was".
Ze zijn geel uitgeteerd van de vele reizen naar de Costa del Alzheimer, en ik kan het niet laten te roepen:
"Hangouderen, mag ik er ff langs ?"

Heerlijk verwend volkje zijn we toch, en die tuthola kan de pot op.
Ik bedoel N.A.