Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, November 27, 2010

Op de Nederlandse boot naar Gaza

Wat hebben de Hofstadgroep, Gretta Duisenberg en Fatima Elatik met elkaar gemeen? Noem het complotdenken, noem het een overdreven beschuldiging. Toch is er een verband.

In het komende voorjaar als het weer opklaart, gaan ze weer varen, de boten naar Gaza. Deze keer doet er een Nederlandse boot mee. Een interessante verzameling Nederlandse goedwillende en vooral nuttige idioten doen mee aan het verzamelen van geld voor deze Nederlandse boot naar Gaza.

Deealname De Stichting ISRAA uit Rotterdam doet mee. Voormalig bestuurslid van deze stichting: Maria van Domburg. Dat is de schoonmoeder van Samir Azzouz. Het reeds wegens terrorisme veroordeelde lid van de Hofstadgroep. De vrouw van Samir A. heeft ook een verbinding met de Nederlandse boot naar Gaza. Zij is lid van het bestuur van de Al Aqsa stichting, die door de AIVD teruggefloten is vanwege geldelijke steun aan Hamas. Al Aqsa is de voorloper van de Stichting ISRAA.
Samir A. heeft zijn vrouw ook leren kennen tijdens een demonstratie voor de Palestijnse zaak op de Dam in Amsterdam.

Gretta Duisenberg is met haar Stichting Stop de Bezetting ook één van de mede-organisatoren van de Nederlandse Boot naar Gaza. Door deze betrokkenheid stemt ze dus stilzwijgend in met de deelname van een zeer twijfelachtige Stichting ISRAA, met banden met Hamas.

De deelname van FION, de Federatie Islamitische Organisaties in Nederland, waar collega Carel Brendel uitvoerig over heeft bericht, verbaast niemand. Tot 2008 was Moussa Marcouch, de broer van PvdA Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch, bestuurslid van deze FION.  Daar kan Ahmed niets aan doen. Wat wel interessant is, dat Fatima Elatik, inmiddels weer in het zadel geholpen PvdA deelraadsvoorzitter van Amsterdam-Oost, bij Moussa Marcouch een weekendschool heeft bezocht. Dat kan je allemaal nalezen in het boek van Carel Brendel: De Onzichtbare Ayatollah. (blz. 196)
En als je dan nog leest dat de Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION) in verband wordt gebracht met moslimbroederschappen, dan gaan alle alarmbellen rinkelen. Bij mij wel.

4 comments:

Likoed Nederland said...

Zie een analyse van het antisemitisch gehalte van de uitspraken van Gretta Duisenberg: http://www.likud.nl/artik40.html

jantje said...

Het is te hopen dat Israël dit keer torpedo's gebruikt.

Cory said...

Niemand is zo blind als hij die niet wil zien.
Die mensen zetten toch mooi Nederland voor gek.
Ze doen het omdat ze denken dat het risicoloos is.
De remedie is om ze te laten ervaren dat het wel degelijk risico's had.

Dorith said...

Ik hoop dat het nog heel lang ijskoud zal blijven in Nederland.....