Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, December 16, 2010

Security.nl: "Iran heeft Stuxnet-worm niet onder controle"

Ondanks verklaringen van de Iraanse overheid, heeft het land de besmettingen van twee kernreactoren door de Stuxnet-worm niet onder controle. Beveiligingsexpert Eric Byres analyseerde de worm en publiceerde informatie op zijn website. Aan de hand van het aantal mensen dat vanaf Iraanse IP-adressen afkomstig is, concludeert hij dat de malware nog steeds systemen infecteert en de situatie allesbehalve onder controle is.

Ook Ron Southworth die een SCADA mailinglist beheert, zag een toename van het aantal registraties vanuit Iran. De Duitse onderzoeker Ralph Langer, die als één van de eersten voor de worm waarschuwde, is niet verrast door alle aandacht voor de worm vanuit Iran. "De Iraniërs hebben niet de kennis om de worm aan te pakken of diens complexiteit te begrijpen." Hij houdt zelfs de mogelijkheid open dat de Iraanse autoriteiten er nooit in slagen om de malware geheel te verwijderen.

 zie voor meer informatie: Security.nl

1 comment:

Carlo said...

O, het lukt hun wel degelijk af te rekenen met die worm, als ze eerst afrekenen met het ayatollahregime. Dan krijgen ze vanzelf hulp van buitenlandse experts.
Op bepaalde voorwaarden natuurlijk.

Ondertussen is dit bericht een hele geruststelling en een hart onder de riem voor Israel en het Westen.

Ook hoeft de PVV nu niet meer de oorlog te verklaren aan Iran. Ook mooi meegenomen. Je zou die PVV-ers in een vroeger stadium moeten waarschuwen, Kees, ter voorkoming van boemeranguitspraken in de Kamer. :-)