Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, January 02, 2011

Asia2Gaza boot wordt nog doodgezwegen

Opnieuw is er een boot met pro-Palestina activisten op weg naar Gaza, maar dit transport met hulpgoederen en activisten wordt genegeerd door de Nederlandse pro-Palestijnse beweging. Abupessoptimist, Gretta, Palestina Komitee, Anja (is op vakantie), geen van allen noemt deze reis van Aziatische activisten uit 17 verschillende landen naar Gaza.   

Begin december vertrekt een grote karavaan met 500 anti-Israël-activisten uit New Delhi. Natuurlijk is het een volkomen vreedzaam protest en dat wordt nog eens tot uitdrukking gebracht door het graf van Ghandi te bezoeken. Bij de grens met Pakistan gaat het al meteen fout. De Indiase deelnemers krijgen geen toestemming Pakistan te betreden. Want strijd tegen Israel en vrede in Gaza  is natuurlijk prachtig, maar het moet niet ten koste gaan van de eigen lokale oorlogstoestand en tegenstellingen.

Vervolgens zet de reis zich voort naar Iran. Nou dat is natuurlijk ook een mooi land om propaganda tegen Israël te maken. Negen parlementariers hebben toch in eigen land niks zinnigs te doen en rijden mee met de karavaan. Turkije bezocht. Daarna naar Syrië. Dat komt goed uit want daar woont Khaled Meshaal, de baas van Hamas. Op Youtube is te zien hoe de activisten vriendelijk worden behandeld in het Hamas hoofdkwartier.

In Libanon brengen de Aziatische activisten een bezoek aan Hezbollah en aan het oorlogsmuseum. Ook een leuk uitje. Op de Youtubefilm is duidelijk te zien hoe alle activisten, ook de Indiase vakbondsleiders,  enthousiast het Hezbollah-lied meezingen. Dat is nuttige informatie voor het geval het straks toch nog mis gaat en de Nederlandse media zich een oordeel moeten vormen over de vreedzame bedoelingen van de activisten.
Op dit moment is een boot met de activisten aan boord vanuit Syrië weggevaren op weg naar Egypte, al waar de resi naar gaza voortgezet zal worden. De Iraanse parlementariers mochten niet mee op de boot, omdat ze geen visum voor Egypte kregen.
Israelische marineboten varen op dit moment naast de vredesboot. Israelische mariniers hebben negen minuten geleden het schip bestormd en doorzoeken het schip nu. Verder informatie via Twitter.

11 comments:

p,klein said...

Pure provocatie,gelukkig weet Israel wel hoe ze met dit tuig moeten omgaan.
De Verenigde Narigheid zit hier ook achter,en kijkt nu even de andere kant op,om later met een scherp oordeel over Israel te komen,een grote schande

vanhetgoor said...

Eerst het graf van Ghandi bezoeken, en dan daarna symbolische het graf van Arafat, mooier kan een afgang niet worden weergegeven.

Bennie said...

Was er geen Israëlische duikboot in de buurt?.

Carlo said...

Vrede op aarde aan alle Przewalskipaardelullen met sifilis in hun weldenkend elitaire kloten. Zien nog het verschil niet tussen een yoerte in de Gobi en een luxehotel-met-merries in Gaza.

Guido said...

Wat gek dat de landelijke media helemaal NIETS melden over deze actie tegen Israël. Deze actie is al uren aan de gang en het lijkt alsof er helemaal niks aan de hand is.
Ook in de internationale media is er niets te vinden.
Gek.
Ik ben er in ieder geval voor dat Israël deze haatzaaiers en terroristenvriendjes tegenhoudt.
Hopelijk houdt iedereen het hoofd koel. Als je die koppen alleen al ziet van die "vredesapostelen" dan houd ik mijn hart vast. Daar kan niet veel goeds van komen.

Anton said...

The dogs of war howl.

Carlo said...

@ Anton

And they howl in Arabic.

Anton said...

Het filmpje laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

keesjemaduraatje said...

er wordt op dit moment getwijfeld of @asia2Gaza wel de waarheid schrijft. Er zijn inderdaad geen beelden of video van het gehele gebeuren te vinden.
De meeste activisten gaan per vliegtuig naar El Arish Egypte.

Philippine said...

Bericht in Elsevier.


Bron
(ANP)

Nieuwsbrief
Stuur door
Print
Home > Artikel > Hulpkonvooi komt aan in Gazastrook
ARTIKEL
Hulpkonvooi komt aan in Gazastrook
maandag 3 januari 2011 11:57

RAFAH (ANP) - Ongeveer honderd pro-Palestijnse activisten zijn maandagochtend vroeg met een konvooi hulpgoederen uit Azië bij Rafah de grens tussen Egypte en de Gazastrook overgetrokken. Zij worden later op de dag in de stad Gaza verwacht.

De organisator, de Indiër Feroz Mesberola, zei dat Egypte verscheidene activisten heeft verhinderd de strook binnen te gaan. Het konvooi, Asia 1, verliet India begin december en had al op 27 december in Gaza moeten aankomen. Op die dag werd herdacht dat twee jaar geleden het offensief van Israël in de Gazastrook begon.

De Turkse hulporganisatie IHH heeft een deel van de hulpgoederen betaald. Die organisatie was vorig jaar de drijvende kracht achter de poging de blokkade van de Gazastrook te doorbreken. Israëlische commando's enterden de vloot met hulpgoederen. Negen activisten kwamen om.

Print Nieuwsbrief

keesjemaduraatje said...

dit zijn de beelden
ayatollah Khomeini wordt ook meegedragen

http://www.youtube.com/watch?v=EwLAlRRiNsE