Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, January 21, 2011

Brutale pro-Israël lobby

dachten wij de gehele tijd dat de Nederlandse Media unaniem achter de Palestijnse vaandels aanholt en  Israël bekritiseert? Dat alleen de Minister van BUZA Rosenthal af en toe nog eens een positief woord over het Heilige Land formuleert? Dat er binnenkort een intifada aan Nederlandse boten rechtstreeks naar Gaza gaat varen, teneinde het broodnodige kinderspeelgoed en ontbrekende medicijnen te gaan brengen? Om depressief van te worden inderdaad.

Gelukkig gloort er licht aan de horizon en is er ook iets te lachen. Laatst waren we in Amsterdam bij de liberale Joodse gemeente om de oprichting van Missing Peace mee te maken. De Israelische ambassadeur was erbij en ook de onvermijdelijke Frits Bolkestein. Ik schreef daar al over. Missing Peace wil een goede voorlichting over Israel geven. Vaak worden verhalen uit eerste hand, van mensen die daar gewoon wonen en dingen direct kunnen checken, doorgegeven.

Yochanen Visser woont op de Westelijke Jordaanoever en gaat gewoon even kijken als er weer eens over een wegblokkade geschreven wordt. Ook andere verhalen heeft hij al gechecked. En als er iemand stikt door traangas, dan gaat hij naar de persconferentie van het leger. Info uit eerste hand dus.

Maar dat mag niet van Jaap Hamburger. Lees maar wat hij schrijft op het blog van de SP-Gaza-Senator: "de Israëllobby in Nederland is paradoxaal genoeg momenteel misschien wel sterker dan ooit, en zeker brutaler, voeg ik daar aan toe. De oprichting van het publicitair actieve Missing Peace, dat ons de waarheid komt brengen over het Israëlisch Palestijns conflict, is een teken aan de wand. De Israëlische ambassade en Christenen voor Israël zijn instrumenteel bij de oprichting en bij de koers betrokken, en bij de financiering; het ‘uithangbord’ van Missing Peace is het hasbaraslaafje Yochanan Visser, kolonist uit Efrat. In Nederland leidde mede het gedram van de Israëllobby tot de door EAJG betreurde opheffing van United Civilians for Peace, in zijn huidige vorm. Het leidde ook mede tot het ‘pittige gesprek’ dat Rosenthal met Icco wenste te voeren, over de medefinanciering door Icco van de Electronic Intifada."

Zo, nou hoor je het eens van een ander. Als het niet waar was, zou Jaap Hamburger het niet zeggen. De pro-Israel Lobby kan organisaties opheffen. Nog even en we lopen rondjes om Jericho en laten met ons trompetgeschal muren wankelen. De pro-Israel Lobby kan paarden laten kotsen vlak voor de apotheek!!  Hou er rekening mee!!

3 comments:

Philippine said...

Beste Keesjemaduraatje, ik heb het volgende gevonden:

http://www.paardentips.com/artikelen/medisch/paard_en_overgeven.html

Dorith said...

Afgaande op de link hierboven van Philippine,zal het inderdaad een geweldige prestatie zijn als Missing Peace een paard zal laten kotsen....

Ik hoop dat men wel weet dat die dame die zg. vanwege traangas was overleden, niet eens op de demonstratie aanwezig was. Hopelijk heeft Yochanan Visser dat kunnen bevestigen.

Het is tragisch dat de palestijnen/Arabieren zich voortdurend genoodzaakt voelen om te liegen. Straks krijg je nog te horen dat de mossad of zo inderdaad hun paarden liet kotsen.....

John said...

Ja die Palestijnen zijn helemaal niet bezet en hun grondgebied word helemaal niet gekoloniseerd.
.
Probleem is en blijft Israel dat geen einde wil maken aan de bezetting en kolonisatie van de Palestijnse gebieden.

Israel wil Oost-Jeruzalem en grote delen van de West-bank bezet houden.
.

Yochanan Visser is een jood die in een Nederzetting woont en van mening is dat Joden uitverkoren zijn en dat hun God hen heel Palestina heeft belooft.

Lekker objectief en serieus te nemen.