Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, January 26, 2011

Lekker fijn Pro-Palestijn zijn

Het valt niet mee, voor de Meulenbeltjes, de Pessoptimisten en de van Houckes van deze wereld. Pro-Palestijn zijn is leuk, maar voor welk Palestina ben je nou eigenlijk? Voor de Gaza- of voor de Westbank-Palestijnen?  Moeilijk. Kon je een paar jaar geleden nog met goed fatsoen zeggen dat Hamas de verkiezingen had gewonnen en dat de Fatah-heersers op de Westbank corrupt waren. Allemaal waar. Blijkt even later dat de Hamas-Palestijnen de Fatah gaan doodschieten. Hé, dat was niet jouw rol, vriend. Dat was natuurlijk allemaal nog de schuld van de Zionistische Entiteit, die de boel had opgestookt.

Ben je net lekker bezig de boten naar Gaza te organiseren, want de mensen in Gaza hebben honger en gebrek aan medicijnen. Doen de Egyptenaren opeens de grens open. Fuck dat. Hele tunneleconomie aan gort. De vriendjes van Anja Meulenbelt zeggen het zelf hoor: Anja fotografeerde de gehele tijd alleen "haveloze kindertjes op blote voetjes en de ouderen in hun traditionele dracht (...), en niet al die jonge mannen die naar de kapper gaan en er rondlopen in keurige spijkerbroek en overhemd".

Denk je alles gehad te hebben, publiceert AlJazeera opeens de PalPapers. Dat wordt in het NOS-journaal dan wel als nederlaag voor de Israelische onderhandelaars gepresenteerd, omdat ze zogenaamd helemaal niets in ruil voor Palestijnse concessies hebben aangeboden, maar daar ligt de doorgewinterde zionist echt niet wakker van hoor. Zelfs de Joop, toch niet een toonbeeld van objectieve Palestijnen-basherij, gaat de eenzijdige berichtgeving van de NOS over Israel  te ver en schrijft dat de Israeli in 2000 met president Bill Clinton al besproken hebben dat er ook een paar Joodse wijken in Oost-Jerusalem zullen blijven bestaan. Dus niets nieuws onder de zon. Maar dat wordt hier als Palestijnse concessie gepresenteerd.

De Mossad werkt samen met de Fatah-leiding. Palestijnse onderhandelaars bespreken met de Israelische geheime dienst de moord op Hamas-leiders. Landruil wordt openlijk besproken. Palestijnse leiders geven toe dat de Arabische bewoners van Israel niet in een Palestijnse staat willen leven. Amerikaanse soldaten trainen de PLO-politie. Nederland levert ondersteuning voor die politiemissie in Jordanië. Het zijn allemaal schokkende feiten waar je allerlei conclusies uit kan trekken.

Ik trek er de conclusie uit dat er een vrede mogelijk is. Want er wordt al gepraat. Waarom niet verder praten? En ik trek de conclusie dat zowel Israel als de PLO-leiders eigenlijk geen Palestijnse staat willen oprichten. Dus de Palestijnen worden al tientallen jaren lang voorgelogen. Die hele propaganda is voor niks geweest.   

Dus de oplossing ligt misschien wel heel erg voor de hand: Vrede zonder een Palestijnse staat. Waarom hebben we er nooit aan gedacht? Dus mijn voorstel voor het vredesproces 2011: Geef elke jaar 1000 Israelische ID's aan de de Palestijnse families die geen lid zijn van Hamas of Fatah en geen misdaden op hun naam hebben staan. De hoop op een ID en de daarmee verbonden kansen op werk en reismogelijkheden zal een positief vredesklimaat scheppen.  Een kind kan de was doen.

8 comments:

Dorith said...

Was het maar zo simpel.....

vanhetgoor said...

Geniaal! Zelf heb ik al lange tijd gedacht dat het mogelijk moet zijn om blijvende vrede in het midden oosten te krijgen, maar dat alleen geweldloze Palestijnen Israëli mogen worden is goed denkwerk. Zelf denk ik dat het deprogrammeren van Palestijnen en het actief ontzenuwen van de islam een goede weg is (denk ik overigens nog steeds) Maar het Israëlische paspoort voor hen die geweldloos zijn is een oplossing, dan sterft de agressie van zelf uit. Omdat Palestijnen die met de AK-47 rondlopen zich van zelf uitdunnen.

Louisa said...

Net als Hitler.

Louisa said...

In Egypte, de "scharnier tussen Oost en West " in de Arabische wereld, gaat momenteel behoorlijk knarsen.
El Baradei opgepakt.De oppositieleider.
De "Arabieren", zo noem ik maar even de wereld rondom Israël, gaan massaal de straat op.
In navolging van Tunesië.
Men is de vriendjespolitiek , de onvrijheid, de dictatuur, Islam=onderwerping spuugzat.
Goed zo.
Ik hoop voor deze volkeren dat het lukken zal democratie te brengen, dan volgt vrede met Israël vanzelf.
Maar dan ben ik natuurlijk ook optimistisch.
Jammer voor tante Anja.Ze zal een andere hobby moeten kiezen.
Misschien kan ze gaan schilderen.

keesjemaduraatje said...

@Louisa: Ik dacht al, wanneer komt de Godwin....

Louisa said...

Nou Kees, dus van mij.
Veel plezier verder met Jaan.

Louisa said...

En Keesje, na haar laatste reactie kan ik alleen maar persisteren.

Natasha said...

Ik vind het een goed idee. Behalve dat het alleen zin heeft als je het over een heel lange periode in stand houdt, wat weer een ernstig gevaar voor zeg maar ' rosebuds' in zich houdt. Maar het is het soort plan dat bij een echte idealist toch het hart sneller doet kloppen. Da's ook wat waar.