Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, January 22, 2011

Palestijn aangeklaagd wegens photofuck

Mamdouh Hamamreh heeft al 50 dagen opgesloten gezeten, nadat hij in september werd gearresteerd en nu wordt er ook nog een aanklacht tegen hem ingediend. Wat heeft hij gedaan? Een fotomontage op Mamdouh hamamreh zijn Facebook gezet. Op de fotomontage staat de Palestijnse president Abbas naast een beruchte Syrische acteur. Beledigend. Kwetsend.

Ghassan Khatib, de woordvoerder van de Palestijnse Autoriteit, laat weten dat er een grote mate van vrijheid van meningsuiting bestaat op de Westelijke Jordaanoever, maar dat er soms bijzondere omstandigheden zijn. In dit geval zou een bijzondere omstandigheid kunnen zijn, dat Mamdouh Hamamreh werkt voor de Hamas zender Al-Quds. Je moet toch wat.

In 2009 werden in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever in totaal 30 reporters opgepakt.  Vrijheid van meningsuiting is de eerste stap naar democratie.

1 comment:

Miep said...

Onderzoek naar e-mail Sardijntoren
di 9 oktober 2001

teletext archief

Justitie stelt een onderzoek in naar een afbeelding waarop de Sardijntoren in Vlissingen instort. Via e-mail is de afbeelding rondgestuurd.

Het gaat om bewerkte foto’s van de Sardijntoren en de aanslagen op het World Trade Center in New York. Daarop boort een vliegtuig zich in de woontoren aan de Boulevard.

Op een tweede foto stort de Sardijntoren in. Het Openbaar Ministerie stelt het onderzoek in op grond van opruiing, bedreiging en aanzet tot haat.

http://www.omroepzeeland.nl/70740/2001-10-09/onderzoek-naar-e-mail-sardijntoren.html
*****************
Zeeuw betreurt rondsturen e-mail over Sardijntoren

VLISSINGEN – Een 39-jarige inwoner van Vlissingen heeft tegenover de politie bekend foto's te hebben samengesteld van een aanslag op de Sardijntoren in Vlissingen.


Hij heeft de foto's via diverse e-mails verzonden. Hij zegt er niet bij stilgestaan te hebben dat deze op grote schaal zouden worden doorgezonden.

Verhoor van de man heeft volgens het openbaar ministerie in Middelburg het vermoeden bevestigd dat het hier om een ongepaste grap op een onjuist moment gaat. Een van de foto's toont een vliegtuig dat de al brandende hoge woontoren aan de Vlissingse Boulevard nadert. Op de tweede foto stort de toren in.

De maker van de foto's meldde zich dinsdagavond bij de politie, nadat de e-mail in de publiciteit was gekomen. Hij is volgens het OM enorm geschrokken van de commotie die de zaak teweegbracht en heeft bij herhaling spijt betuigd.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man. Zijn computer en andere apparatuur zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De verdachte is na verhoor huiswaarts gestuurd. De officier van justitie wacht met een beslissing over eventuele vervolging tot het politieonderzoek is afgerond.

http://www.refdag.nl/oud/ter/011011ter20.html


http://www.refdag.nl/oud/ter/011010ter28.html