Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, January 22, 2011

Palestijn aangeklaagd wegens photofuck

Mamdouh Hamamreh heeft al 50 dagen opgesloten gezeten, nadat hij in september werd gearresteerd en nu wordt er ook nog een aanklacht tegen hem ingediend. Wat heeft hij gedaan? Een fotomontage op Mamdouh hamamreh zijn Facebook gezet. Op de fotomontage staat de Palestijnse president Abbas naast een beruchte Syrische acteur. Beledigend. Kwetsend.

Ghassan Khatib, de woordvoerder van de Palestijnse Autoriteit, laat weten dat er een grote mate van vrijheid van meningsuiting bestaat op de Westelijke Jordaanoever, maar dat er soms bijzondere omstandigheden zijn. In dit geval zou een bijzondere omstandigheid kunnen zijn, dat Mamdouh Hamamreh werkt voor de Hamas zender Al-Quds. Je moet toch wat.

In 2009 werden in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever in totaal 30 reporters opgepakt.  Vrijheid van meningsuiting is de eerste stap naar democratie.

No comments: