Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, January 05, 2011

Traangasdood Palestijnse vrouw is een hoax?

Het is natuurlijk vreemd, dat onafhankelijke Palestijnse bronnen nu schrijven dat Jawaher Abu Rahma in haar eigen huis is gestikt in traangas, terwijl twee demonstranten buiten door het traangas slechts licht onwel werden. Bovendien stierf Jawaher Abu Rahma op zaterdagmorgen terwijl de demonstratie tegen de muur in Bi'ilin op vrijdag plaats vond.  Er werd geen autopsie verricht en de IDF kreeg geen medische dossiers ter inzage, hoewel dat wel gebruikelijk is. Toch schreeuwen de pro-Palestijnse activisten, ook hier in Nederland, moord en brand. Hebben ze een martelaar nodig? 

Het is tragisch dat de dood van een activiste zo voor propagandadoeleinden misbruikt wordt. En het is tragisch dat de pro-Palestijnse activisten opnieuw zo voor de gek gehouden worden door dit Palliwood theater. Ook goedwillende mensen die zich terecht zorgen maken over het lijden van het Palestijnse volk worden op deze manier misbruikt.

Lees verder op Het Vrije Volk 

5 comments:

keest said...

Zoiets heet nu 'spinnen'. Zogauw er iets ernstigs gebeurt waardoor Israel er slecht uit zou kunnen gaan zien, gaan de spindoctors aan het werk om allerlei onzinverhalen de deur uit te tetteren, een spin is helemaal gelukt als de boel diamteraal omgedraaid wordt en het lijkt alsof het slachoffer (of de boodschapper) de dader is. Spindoctors krijgen goed betaald voor hun nare werk, Deze blogger hier neemt hun eenzijdige onzinlawine standaard over en gaat het gratis voor ze verder verspreiden. Op de Wallen hebben ze daar ook namen voor, maar dat zullen we hier niet overnemen om het netjes te houden.

keesjemaduraatje said...

@Kees Stad: Zo reflexmatig als jij het nu omschrijft is het nu ook weer niet. Ik heb wel degelijk gekeken of er echt een verhaal aan zit.
Op de talrijke video's van de demonstratie is de betrefende gestorven vrouw niet te zien. Bovendien zijn er grote verschillen in de getuigenissen. De ene keer staat ze óp het huis, dan weer erin, dan weer ervoor. Dan staat ze weer vlak bij het hek. Er is nogal wat tegenstrijdigheid in de verhalen.

Hoe weet je zo zeker dat jouw verhaal wel klopt? Omdat het door Jonathan is verspreid? Ik begin er aan te twijfelen of Jonathan wel geheel de waarheid spreekt.
Óf hij heeft de gestorven vrouw gezien bij de demo óf niet. Slechts één van beide versies kan waar zijn.

Je bent pas een echte held als je fouten of vervalsingen van je eigen kamp kan toegeven. Dat geldt voor zowel pro-Israel, als Pro-PFLP- strijders. (want we hebben het hier over PFLP-symphatisanten. Maar daar heeft Kees Stad waarschijnlijk geen grote moeite mee)

Tot nu toe gedragen beide kanten zich meer als voetbalsupporters.

Jaan said...

@keest Ik heb nooit gehoord van spindoctors op de Wallen. Heeft U het over kruisspinnen? Of bedoelt U gewoon dermatologen?

keest said...

Nee ik bedoelde dat ze daar goede namen hebben voor mensen die zich voor niks prostitueren. Spindoctors zul je daar zeker aantreffen, want die gaan ook naar de hoeren voor zover ik weet. Maar wat je ook veel hebt op de Wallen zijn muzikanten. De by far beste jazzmuzikant van Israel (dit was het bruggetje) heeft ook een mening over Palestina. Zie dit interview, samen met Robert Wyatt http://www.gilad.co.uk/writings/robert-wyatt-gilad-atzmon-in-haaretz.html
Wat betreft de 'democratizering' waar keesje van vindt dat de jongeren in Gaza zich mee bezig moeten houden. Keesje heeft kennelijk niet goed gevolgd wat er gaande is in Gaza. Alles dat daar opgebouwd wordt, wordt aan flarden gebombardeerd. Net een mooi nieuw filmpje gezien waar je na het zien erg nederig van word, ik wel in ieder geval: http://vimeo.com/18384109

keesjemaduraatje said...

Kees Stad kan alleen argumenteren door mensen met een andere mening zwart, dan wel belachelijk te maken. In dier voege sluit zijn wereldbeeld goed aan bij de PFLP-troepen die hij direct dan wel indirect ondersteunt.

De verwoestingen in Gaza zijn mij bekend. Je moet altijd bedenken dat alles een reden heeft. Vlak voor de aanval van Israel daalde er een regen van raketten en mortieren op Ashdod en Sdrot neer. Hamas heeft die raketten niet tegen gehouden en hebben dus mede schuld aan de oorlog die daarna gevoerd werd.

De democratisering is niet alleen in Gaza nodig, maar ook op de Westelijke Jordaanoever, waar voor de komst van Arafat meer democratie was dan erna.

Als je op de website van Kees Stad globalinfo.nl kijkt, dan zie je nauwelijks verwijzingen naar Israel.
Een teken dat zelfs de die-hard anarchisten van vandaag de dag inzien dat er aan dit conflict geen eer meer te behalen valt.