Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, February 09, 2011

De Twitterende Koffieautomaat

het praten bij de koffieautomaat is nog lang niet vervangen door de virtuele communicatie van de sociale media als Twitter en Facebook. Ook de utopische wensdroom van enkele social-media-evangelisten dat over enkele jaren alle problemen van de mensheid zijn opgelost, doordat iedereen met iedereen kan praten,  is niet realistisch.

Er ontstaan wel steeds meer toepassingen met Twitter. Wat dacht je van de twitterende server? Die twittert eerst even dat ie crasht en dan doet ie het pas. Sympatiek. Mijn collega heeft een eigen server in zijn woonkamer staan en die vertelt jouw per twitter wat of dat ie aan het doen is. Op dit moment download ie Detroit.1-8-7.s01e14. Whatever that may be. Het zal natuurlijk nog leuker worden als je ook per twitter tegen die server kan zeggen wát hij moet downloaden. Dan hoef je helemaal niet meer naar huis!

Detroit 
Of de Twitterende gezondheidscheck verstopt in een holle kies? "Je bloeddruk is te hoog. Meer bewegen!" Twittert die holle kies dan naar jou of naar je huisarts. Apparaten hebben nog zoveel te zeggen!   Ik zou graag willen dat de koffieautomaat op de 3e verdieping mij twittert hoe of dat het met hem gaat. Of er nog koffie in zit. Of er bekertjes zijn. Nuttige informatie die ik graag doorgetwitterd wil krijgen. De service-man van de koffiefirma kan de meldingen ook lezen en komt er al aan geslofd met zijn karretje.

Coffeemachine 

3 comments:

Jacko said...

Ik ben die "gek" die een het twitter account woonkamer heeft. Alhoewel het account doet vermoeden dat de server in de woonkamer staat, is de echte locatie de zolder. ;-)
Het idee dat ik had en nog steeds heb is dat enkele status meldingen vanuit mijn PC naar twitter gaan, zodat ik op mijn telefoon de status van bepaalde acties op de PC kan volgen.
De volgende stap die ik wil gaan nemen is het omgekeerde dus via twitter mijn PC commanda's geven.
Ik ben aan het kijken naar het programma TweetMyPC (http://tweetmypc.codeplex.com/). Vooral de optie om eigen commando's toe tevoegen klinkty er goed.
Een punt van zorg die ik wel heb is de beveiliging van dit account. Ik wil natuurlijk niet hebben dat iedereen via twitter zomaar mijn PC kan uitzetten.
Een leuk project voor de komende weken.
Wordt dus vervolgd.

jelle said...

Effe off topic.
Keesje,
ik denk dat je vermoedens over de aftakeling van Bolkestein bewaarheid zijn geworden.

Marie said...

Mensen, mensen, doe toch minder digitaal. Over 25 jaar wordt alles nog tegen je gebruikt.