Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, February 19, 2011

Joop Visser zingt Geert Wilders dood

Vroeger toen geluk nog heel gewoon was en we nog naar linkse troubadours als Jaap Fischer, met een gitaar luisterden. Toen waren de linkse mensen voor vrijheid en de rechtse mensen voor orde en gezag. Zo was dat en zo hoorde het ook. Maar nu schaamt Jaap Fischer zich voor zijn studentikoze grappen en noemt zich Joop Visser. Hij heeft een jongere vrouw genomen en zingt liedjes over onder andere Geert Wilders. Waar is de tijd gebleven?
 Jaap Fischer, je hebt je tijd gehad. Ga eens deaud!!!

26 comments:

André van Delft said...

Wat een vreselijk fascistisch lied, en wat een afschuwelijk duo. Smeerlapperij.

roel said...

Dat er nog mensen bestaan die links stemmen begint werkelijk totaal onbegrijpelijk te worden.

Ge said...

Vrijheid van meningsuiting?

Marrtien Pennings (Kassander, Leo Sar said...

Ik heb zojuist onder een stuk van mezelf
http://bit.ly/frGwHZ
het volgend comment gezet:

Ga eens kijken en luisteren naar Jaap Fisher http://bit.ly/gRdi5w, ook zo'n quasi-linkse lamlul die geheel de weg kwijt is. Kijk naar dat extra-bewust onbewogen gezicht dat hij opzet terwijl hij de dood van Geert Wilders bezingt. Ik hoop dat-ie een Homerische vuistslag in dat smoel krijgt, zo, zoals wanneer een stevige knaap een papieren zak heeft opgeblazen en hij laat zijn vuist met kracht op de zak neerkomen, en soms knalt het, maar ook soms klinkt slechts een doffe plof, zo dan, zoals wanneer een papieren zak dofploft, hoop ik dat een vuist in het aangelaat van Jaap Fisher neerkwakt en bloed spat in de rondte terwijl de tanden vliegen en de neus voorgoed achterstevoren zit.

ben kok (joods-chr.pastor) said...

Misschien moet dit duo es een jaartje naar Iran of zo?
Gezakt voor de Israeltest, dat is wel duidelijk.
Liedjes maken over de ruggen van de miljoenen islamslachtoffers, die zijn niet interessant voor deze mensen.
Dat maakt ze zo ziek, triest en treurig.
Als ze niet zo intens gemeen waren, zou je er meelij mee hebben.
Laat maar opgroeien, het koren en het onkruid, de God va Abraham, Isaak en Jacob weet wat er in elk mens leeft en zal ons mensen daar naar oordelen.
Shabbath shalom,
Ben

Benno Barnard said...

Ook zingen deze ongeschoolde zangers een levenslied in het Arabisch, met een van liefde voor het exotische gespannen smoel; daarbij draagt mevrouw een hoofddoek - de vlag van de vrouwenonderdrukking gedrapeerd op Europese hersenen, dus geplant in vijandelijk gebied - en Visser zelf torst een Bosnische fez, een hoofddeksel dat geografisch ietwat misplaatst is.

Geestje said...

Ik heb dit duo voor het eerst live gezien bij een afscheidconcert voor het te slopen oude Vredenburg en daar kwam die Visser mij over als een fossiel uit vervlogen tijd met een ego dat niet door een deur past, een journalist werd ook nog te kakken gezet, omdat ze het waagde een foto te maken.

Dit soort zulke trieste lefto's is een uitstervende soort. Ik had alleen Jack Spijkerman wel eens enthousiast over die man horen spreken, over dat fijne ge-engageerde protestlied. Godverdomme, wat heb ik toch een schijthekel aan dit soort activisten.

offtopic: een andere lefto-activistische kunstenaar was net op TV, avro's kunstuur: Jonas Staal, met z'n gecultiveerde socialistische look.

Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten said...

Wat een jammerlijke afgang van wat eens een van mijn helden was. Een hel verlichtte eigenzinnige stijfkop stort vanuit het firmament, brandend en fragmenterend, te pletter op de Aarde en smeult na in een zielig hoopje as en sintels.

Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten said...

De dood was een beter lot dan zo te verworden.

hans said...

Stelletje schoften!

hans said...

Ben 64 jaar en nog nooit iemand dood gewenst, maar deze 2 mogen ter plekke doodvallen!

Jan van Dijk said...

Vijftig jaar geleden had hij echt leuke teksten. Muzikaal is hij blijven steken op hetzelfde ritme en dezelfde accoorden. In vijftig jaar niets bijgeleerd!
Alleen veel laffer geworden: Gewoon met de wolven in het bos meehuilen. Is wel zo veilig.

AJ - Raalte said...

Ziek!!!

Hannibal said...

Joop Visser is de vleesgeworden zuurheid. Dat gezegd hebbend, dit deuntje heb ik een jaar geleden al eens zien staan, en het is de aandacht eigenlijk niet waard.

Joop Visser is steentijdlinks, maar daarom tegen alle heersende meningen. Hij is vooral zielig naar mijn idee. Ik heb eerder oprecht medelijden met hem, dan dat ik er boos van wordt.

Gek genoeg is hij iemand van wie ik me hierbij niets aan trek. Joop Visser is een nar in de oorspronkelijke betekenis van het woord, en dat betekent dat niets van wat hij letterlijk zegt serieus kan en hoeft te worden genomen.

keesjemaduraatje said...

@Hannibal: gelukkig dan maar

Philippine said...

Maar ze trekken met veel succes door het hele land. Binnenkort worden ze vast wel door Huub Oosterhuis uitgenodigd, onze grachtengordeltroubadoursvanhet boekenbal.

vanhetgoor said...

Jaap Visser is niet alleen moeilijk te verstaan, hij is ook moeilijk te begrijpen. De laatste strofe is zoiets als "Sorry Geert, had je maar bekeerd, dan had je nu met al die maagden lekker ge-verkeerd."

Welnu, bekeren is geen garantie dat men 72 maagden krijgt. De bekering is ook geen voorwaarde. De enige zekerheid die een moslim heeft is dat hij geen zekerheid heeft. Allah doet toch wat hij wil. Er is wel de belofte dat de shahid, op het moment dat zijn eerste druppel bloed op de aarde vloeit, zal worden opgenomen in de islamitische tuinen van genot (vergelijkbaar met het Paradijs) en dan hij dan zijn 72 maagden per dag krijgt. Eén per 20 minuten! Dat is een belofte, en ook die belofte is geen zekerheid.

Jaap Visser vergist zich met het christendom. Als iemand zich bekeerd tot het christendom, schuld bekent en vergeving vraagt dan is voor hem die vergeving en verlossing van de zonde een zekerheid. Omdat de vergeving en de verlossing al betaald zijn voor hem. Maar het is onzin om aan andere geloven ook dit automatisme toe te kennen. De islam heeft geen verlosser!

Wat Jaap Visser tracht te verwoorden is lariekoek, zo werkt het niet. Het sprookje is dat de moslim 72 maagden krijgt als hij valt in de jihad. Als hij een shahid wordt maar niet omdat hij zich bekeert, en zeker niet als hij alleen maar moslim is van geboorte of in naam of uit traditie. De islam kent geen verlossing en er is geen vergeving.

Jaap Visser klets maar wat, hij rijmelt een beetje. Morrelt een beetje met lettergrepen om het passend in het metrum te krijgen. Maar bovenal wordt de waarheid geweld aan gedaan. Een bekeerde moslim heeft namelijk net zoveel kans op 72 maagden als ik; namelijk geen enkele kans! Met geen mogelijkheid, in geen velden of wegen, om de dooie dood niet maakt er ook maar één gewone moslim de kans op 72 maagden. Ook Geert Wilders niet, als hij zich bekeert en zelfs niet als hij te voet naar Mecca gaat. (overigens de Hajj dient te voet worden afgelegd, anders geldt het niet) Geen enkele moslim zal ooit in de islamitische Tuin de Lusten komen en daar per dag 72 maagden ontvangen omdat dit een sprookje is. Het is een verhaaltje om de pil te vergulden voor die domme moslims die er in getrapt zijn. Kennelijk is Jaap Visser ook zo stom. (en onverstaanbaar!)

Mark said...

maagden en potten honing worden nog wel eens door elkaar gehaald. Vertalen is best lastig, lees maar eens een gebruiksaanwijzing.


Verder heb ik 2 jaar maatschappijleer van Jaap Fischer gehad. Dat deed die goed en dan bedoel ik dat het geen propaganda was. Het was is 1987/88 en die man kon het helder vertellen. DDR- N Korea was ook niet alles...
Tekst dichten is gewoon best lastig, moet niet iedereen willen doen.

Remco said...

"De Volkskrant is een kutkrant" is en blijft natuurlijk een klassieker...

gentle giant said...

Hierboven is bagger.
http://www.youtube.com/watch?v=J9Da8XJXJu8
Dit vind ik magistraal.
What the fuck happened?

elvimaas@home.nl said...

Er is maar één woord voor dit... AFSCHUWELIJK!

Naar alle waarschijnlijkheid subsidiëren wij dit ook nog......

willem said...

Vroeger vond ik zijn liedjes goed, nu valt het tegen

Heb nog een LP van deze "troubadour"
Die gaat over een cipier en Jan Soldaat

Achter op de oude LP-hoes staat
"Zeg mij welke uw liedjes zijn',
en ik zal zeggen wie u bent"'

Een van de tekstflarden van "Jan Soldaat":....

"'De vijand staat al voor Maastricht
dat kilometers verder ligt ,
dus pak je kanon en doe je plicht....."

Een vooruitziende blik? Wie zal het zeggen.

Maar als we nog even wachten dan is het zover
De invasie ( geen integratie )begon ruim 30 jaar geleden al......
Al die tijd heeft men verzuimd Jan zijn werk te laten doen.
Daarom zit de vijand niet in afghanistan of pakistan
Die is al lang onder ons
Vraag me af of Jan Soldaat nu nog iets kan uitrichten

Er is wel iets veranderd bij Jaap Fischer,
niet alleen de naam en niet in goede zin.

Jammer....

aj@home.nl said...

eey kanker hond zal us liedje over jou haar maken da jou dooie moeder niet scheren dat je vanaf ej 6 jaar al pruik op had


kk mongooltjes

tycho said...

dat niemand hem nog heeft aangeklaagt voor zijn walgelijke teksten is mij nog een raadsel , en als er toch iemand op het idee zou komen is mijn advies financieel helemaal uitkleden!

rien said...

Wat een zootje linkse schoften zijn dit. Mocht Wilders ooit daadwerkelijk omgelegd worden, dan zou het zomaar kunnen zijn dat duo ''ziek en schoft'' ook geen leven meer hebben.

Bob said...

Nou Keesje, lekkere lezers heb jij.

Als dat filmpje zoveel los maakt dan zal het wel op het geweten werken.