Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, February 26, 2011

Nazis zijn het, allemaal

Dat de anti-Israel demonstranten die de afgelopen week tegen Tzahal, de Israelische legerband, stonden te protesteren, door sommige overijverige Israel-lovers als "antisemieten" werden weggezet, leek overdreven en het bevordert de discussie in geen geval. Dat we spaarzaam zijn geweest met kritiek op Sabeel en het Haagse Vredesplatform naar aanleiding van de deelname van de neo-nazis van de Kameraadschap Drechtsteden aan hun demonstratie tegen Tzahal, lijkt redelijk van ons. Ternslotte heeft Jose van Leeuwen zich onmiddellijk gedistancieerd en gevraagd of de kaalkopjes even een paar passen achteruit kunnen doen. De moslims rond Abou "Eenarm" Rasched hadden al wat minder moeite met de leuzen van deze nazis. Ze zongen zelfs mee. Maar daar kan Jose Turkse_pro-pali_en_anti-isr_demonstr_tekst_goed_gedaan_02 van Leeuwen niets aan doen. Je merkt al dat ik vandaag op de Sabat een en al redelijkheid ben.

Nu worden mij echter meer hakenkruis fotos toegestuurd, die laten zien dat Turkse tegenstanders van Israel ook gewoon hakenkruis symbolen in hun demonstratie meedragen en zelfs roepen: "Ellerinize Saglik" hetgeen schijnt te betekenen: Nazis goedgedaan. (volgens Google betekent het "Handen van Volksgezondheid") Waarvan acte en voor in het plakboek.
De Turkse Premier Erdogan steunt de acties rond de Mavi Marmara en distancieert zich niet van dit soort leuzen.

Ik ben benieuwd of de dominees, als Johan van den Berg www.twitter.com/jominee, en de andere Sabeel aanhangers van de Ukelele der Kerken dit leuke symbolen en uitspraken vinden. Vragen over vragen.

2 comments:

Likoed Nederland said...

Wij hebben Jominee al gevraagd wat hij er van vind dat dit conflict begonnen is door een nazi-oorlogsmisdadiger, de grootmoefti van Jeruzalem Al-Hoesseini.

Daar kletst hij overheen. Vindt hij niet vreemd blijkbaar.

Philippine said...

Vanavond ging het in het VPRO programma Andere Tijden over de Boerenpartij van Boer Koekoek en dat er voor die partij bijna een Hitleraanhanger in de Eerste Kamer was gekozen. Toen de presentator van Andere Tijden weer terug was in de onze, werd er DUS gewaarschuwd voor de PVV. Ik krijg er hetzelfde ongemakkelijke gevoel bij als bij het Youtubetje van Joop en Jessica. Die zogenaamde logica.