Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, March 14, 2011

Stan van Houcke houdt FF zijn muil

Shocking. Dat hadden de gezamenlijke haatdragende reaguurders niet verwacht. Stan van Houcke, ex-Radio Stad reporter, ex-VPRO-programmamaker, stopt voorlopig met schrijven. Moslims in paniek? Ontzettend spirituele mensen in paniek.  Waar moeten ze nu dat haatzaaiende verfrissende geluid vandaan halen? Why?

Of Stan echt stopt, dat gelooft eigenlijk niemand, maar voor de voorlopige stop zijn drie mogelijke verklaringen. Stan zelf geeft een oude linkse zeventiger jaren theorie van Wallenstein als reden. Korte samenvatting: De verschillen tussen arme en rijke landen worden steeds groter en je kan er niets tegen doen. Bovendien wordt de groep kanslozen in de westerse metropolen steeds groter en daar kan je ook niets tegen doen. Een combinatie van ouderwetse marxistische Verelendungstheorie en fatalisme dus. Geen wonder dat Stan van Houcke liever in zijn Amsterdamse Grachtenpandje blijft zitten en op zijn pasgeboren kleindochter Juno Sara Alexandra gaat passen. Maar wie gelooft dat?

Opvallend, dat Stan van Houcke onlangs nog werd gevraagd mee te varen met de Nederlandse Boot naar Gaza. In mei zullen 75 Nederlanders in de Gaza Flotilla II met een eigen Nederlandse boot meevaren. Naar verwachting zal de boot vanuit Griekenland vertrekken en naar Gaza proberen te varen. Ik denk dat de boot wel in Griekenland gekocht gaat worden, maar dat de uiteindelijke reis vanuit Noord-Cyprus zal gaan plaatsvinden. Grappig detail dit, want Noord-Cyprus wordt illegaal en tegen het internationale recht bezet gehouden door een islamitisch land, Turkije, maar daar hebben de dames en heren linkse activisten geen moeite mee.

Een grote groep enthousiaste Marokkaanse jongeren en Nederlandse Media Meisjes willen graag meevaren met de boot, maar het komitee geeft de voorkeur aan "bekende Nederlanders" zoals van Houcke, of Meulenbelt of Gretta. Je moet toch wat. Tot nog toe heeft alleen de Eénarmige Hamas vertegenwoordiger in Nederland, Amin Abou Rached, toegezegd mee te zullen varen.

Dus of Stan van Houcke nou even zijn muil houdt vanwege de geboorte van zijn kleindochter  Juno Sara Alexandra, of dat hij zo aangedaan is van de dubieuze voorspellingen van de marxist Wallenstein, die hij met zijn gebrekkige inschattingsvermogen niet kan duiden, of dat hij intussen al lang op weg is naar Griekenland om in opdracht van het Komitee Nederlandse Boot naar Gaza een bootje te scoren? We weten het niet. Maar wel dat hij effe zijn muil houdt en dat is ook wel eens lekker  roestig.

2 comments:

Likoed Nederland said...

We zullen zijn censuur niet missen.

Een echte Meulenbelter (censureerder van weerleggingen op zijn blog).

vanhetgoor said...

Aan de mensen die naast het graf staan kun je zien wat voor persoon het lijk vroeger is geweest. Aan de necrologieën bij Stan van Houcke op te maken heeft hij niet veel indruk achter gelaten bij de mensheid dan dat een paar troela's van The Muslim Times (is dat een contaminatie?) en Spiritual Change ("Geestelijk wisselgeld" of "virtueel wisselgeld" of "geestelijk schoon wasgoed"). Als deze zeer korte rij van doodbidders hier niet veel meer weet op te werpen dan de allergrootste prestaties, dan is dit alles een beetje mager. En dat is niet veel. De rekening van het café zal wel hoger zijn dan de stapel met artikelen.

Het is dan misschien wel mogelijk om gewoon "tegen" te zijn, rücksichtslos gewoon de kop in de wind en altijd en overal roepen dat men het er niet mee eens is, gelijk een pessimistische smurf steeds maar weer "Ik haat smurfen!" roepen. Maar er komt een keer een moment dat men moet nadenken, en een stelling moet onderbouwen, alleen tegen zijn is geen opinie. Ooit één keer moet men een stelling argumenteren.

Ik ken Stan van Houcke van ca. vijfendertig jaar geleden van de radio, maar er is geen herinnering van onderbouwde argumenten "tegen" of vóór achter gebleven. Misschien is er gewoon helemaal geen mening.

Nu ik er over nadenk, er is wel behoefte aan een journalist die niet met alle winden mee waait, nadenkt over de nieuwe nieuwste kleren van een keizer. Kortom een journalist die de keizer in zijn hemd zet. Een afwijkende mening mag best. Waarom zijn die journalisten er dan niet?