Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Friday, May 20, 2011

Lydia de Leeuw weg uit bestuur Stichting Nederland-Gaza

Het Telegraaf artikel SCHEPEN ONDER TERREURVLAG van 14 mei j.l. heeft binnen het bestuur van de Stichting Nederland-Gaza opschudding veroorzaakt. De maandag na publicatie heeft Lydia Catharina de Leeuw (25) reeds haar positie als secretaris van de stichting opgegeven. 

Het Telegraaf artikel is opmerkelijk, omdat op afgebeelde foto's notulen te zien waren, gemaakt door Lydia de Leeuw, waarin de naam van de voorzitter Rob Groenhuijzen verkeerd gespeld was.  De Telegraaf vermoedt dat de identiteit van de voorzitter, een veroordeelde terrorist van de Rode Jeugd, en banden met het PFLP, geheim gehouden moest worden.

Of deze geruchten van de Telegraaf een aanleiding voor het opstappen van Lydia de Leeuw zijn geweest is tot nog toe niet bekend gemaakt. Een feit is wel dat vice-voorzitter Wisse van der Mee (33) intussen ook niet meer voorkomt op de registratie van de Kamer van Koophandel. Een aderlating voor het bestuur.

Gustav draijer Nu zitten Rob Groenhuijzen, voorzitter (70), Jacob Kuijer, penningmeester (65) en Gustav Draijer, secretaris  (53) nog in het bestuur van de Stichting Nederland-Gaza, die in juni een boot met activisten naar de Gazastrook wil sturen om met 15 andere schepen de zeeblokkade te doorbreken.

De organisatie van de Gazavloot is in opspraak geraakt door de medewerking van extreme moslimbroederschappen uit Turkije (IHH) en de medewerking in Nederland van Amin Abou Rashed, een fondsenwerver van de terreurorganisatie Hamas. Intussen zijn er door CU, SGP en PVV  kamervragen over zijn betrokkenheid gesteld. 

Gisteren heeft ook de regering van de Verenigde Staten afstand van de gazavloot genomen door dit initiatief  'not helpful' te noemen.

(Op de foto: Gustav Draijer)

No comments: