Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, May 22, 2011

Moslimstudenten laten Hedy Epstein wachten

De moslim studenten van de universiteit Irvine California (USA) hebben een probleem. En dat probleem heet de "Bezetting van de Westelijke-Jordaanoever". Als dat probleem er niet was, dan zouden ze lekker kunnen chillen en genieten van het studentenleven in California. Maar helaas.

Vóór 1967 was de Westelijke-Jordaanoever een tijdje bezet door Jordanië. De naam zegt het al. Toen waren de moslimstudenten van de Universiteit Irvine gelukkig. Helaas hebben de Palestijnen toen nooit geprobeerd een Palestijnse staat voor Palestijnse mensen op te richten. Dat hadden de Jordanezen zeker een heel goed idee gevonden. En dan was het probleem al 50 jaar geleden opgelost.

In die periode was Yasser Arafat ook al actief, niet op de Westelijke-Jordaanoever, maar in Jordanië. Hij wilde van heel Jordanië een Palestijnse staat maken. Ook een goed idee. Maar als Geert Wilders dat nu zegt, dan is ie opeens niet realistisch. De koning van Jordanië zag de bui al hangen en heeft in één nacht tijd alle Fatah strijders van de PLO eruit gejaagd. Een soort Naqba, met tienduizenden doden, die niet meer herdacht wordt.

Nou hebben de moslimstudenten van de Universiteit Irvine de hulp van een Joodse mevrouw nodig om aan te tonen dat de Westelijke-Jordaanoever eigenlijk van hun is. Hedy Epstein helpt graag en wacht eerst even tot de moslimstudenten uitgebeden zijn en dan vertelt ze haar hele levensverhaal.
Ze is de oudste deelnemer van de Gazavloot. Als ze deze keer tenminste vaart.

 Kijk hoe eerbiedig ze wacht van minuut 2.40 tot 3.45. en die studenten laten een 86-jarige mevrouw gewoon staan wachten. Respectloos hoe ze met Hedy, onze Hedy, omgaan.

No comments: