Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, May 01, 2011

Nederlandse Regering zet IHH op terreurlijst

Jerusalem Post met een groot artikel over Rob Groenhuijzen en zijn Nederlandse Gazaboot. Het eerste deel van het artikel gaat over de Nederlandse tak van de IHH, die op de terreurlijst gezet zou zijn gezet, om te voorkomen dat geld naar Hamas gesluisd wordt. Eigenlijk zou de Stichting Nederland-Gaza ook meteen op die lijst moeten. Maar dat geheel terzijde opgemerkt.

Het tweede deel van het artikel vandaag in de Jerusalem Post gaat over Rob Groenhuijzen en bevat een aantal feiten uit het leven van de beroemde volleybalspeler die ook al op dit blog hebben Robgroenhuijzen3 gestaan.

"The Post learned on Friday that main organizers behind the Dutch Gaza flotilla were involved in left-wing and Islamic-based terror activities.

Rob Groenhuijzen, a pro- Palestinian activist in Holland, is its chairman. He was reportedly convicted of weapons possession as a member of the left-wing extremists Red Youth.

Amin Abu Rashed (who has used various spellings of his name, including Amin Abu Ibrahim), is a Dutch citizen with ties with Hamas and the Muslim Brotherhood. He was one of the principal European organizers of the 2010 Gaza flotilla, and was aboard the Mavi Marmara. Israel detained him after seizing the vessel for its attempt to violate the IDF naval blockade of Gaza. According to Dutch intelligence reports, Rashed raised money through the Al-Aqsa foundation in Holland for Hamas.

Yochanan Visser, an expert on Dutch-Israeli relations – who made aliya from the Netherlands in 2000, and is head of the organization Missing Peace – told the Post on Friday that the “The chairman [Groenhuijzen] of the Free Gaza movement in Holland is a convicted terrorist, who was a member of the Red Youth, an extremist organization modeled after the Rote Armee Fraktion in Germany, and has ties with the PFLP. He was sentenced to one-and-a-half years in jail for possession of arms in 1977.

(...)
E-mail queries to contact Groenhuijzen were not immediately returned."

Ik ben blij dat de terreur betrokkenheid van de Gazaboot  nu eens in bredere kring bekend wordt. We gaan door met onthullingen over de Gazaboot te publiceren.

4 comments:

Carel said...

De beslissing om de tegoeden van IHH Nederland te bevriezen heeft officieel niets te maken met de Gazavloot. De maatregel volgt op onderzoek naar de banden van IHH Nederland met IHH Duitsland, dat in het verleden geld zou hebben gestuurd naar Hamas. IHH Nederland maakt geen deel uit van de deelnemende organisaties van de stichting Nederland-Gaza. Kort nadat in 2009 de eerste berichten in de media kwamen over onderzoek naar IHH Duitsland en andere naamgenoten, kwam IHH Turkije met de mededeling dat het geen banden met andere Europese IHH-organisaties onderhoudt. IHH Duitsland en Nederland zouden de naam IHH zonder toestemming gebruiken, en IHH Turkije zou geen middelen hebben om dit te voorkomen. Zie deze mededeling:

http://www.ihh.org.tr/ihh-insani-yardim-vakfi-ndan-yazili-aciklama--almanya-daki-ihh-nin-bizimle-ilgisi-yok/en/

IHH Turkije is overigens wel volop betrokken bij de internationale organisatie van de Freedom Flotillas.

Benjamin said...

Er zit een foutje in het artikel van JPost, Abou Amin Rashed zat namelijk op de Sefendoni 8000 en niet op de Mavi Marmara zelf. Abu Amin Rashed loog vorig jaar al tegen de media. In een interview in het Arabisch zei hij enkel zichzelf te representeren en geen enkele organisatie. AL-Israa is een soera uit de koran die verwijst naar de Al-Aqsa, lekker doorzichtig.

keesjemaduraatje said...

Er zitten meerdere foutjes in het Jpost artikel. Rob Groenhuijzen kreeg 3 jaar gevangenissraf ipv 1,5 jaar. De IHH Nederland heeft niets met de Gazavloot te maken (zie Carel Brendel). De Rode Jeugd was al opgeheven toen de Capelse Groep de wapens en chemicalien verzamelde. Rob Groenhuijzen heeft wel gereageerd op de beschuldigingen.
Maar dat is nou eenmaal de werkwijze van de journalisten. even snel iets in elkaar flodderen. En dan is het ook goed.
Maar de werking van het Jpost artikel zal ongetwijfeld groter zijn dan de werking van mijn weblog

Sir Galahad the Puur said...

Wat is het toch fantastisch dat Nederlandse onderzoeksjournalisten van Nieuwsuur, Reporter en Zembla honderden werkuren besteden aan het onderzoeken van dit soort beerputten. Oh nee, wacht..... ik was even aan het fantaseren. Uiteraard geen enkele aandacht voor dit soort verhalen van de linkse "kwaliteitsjournalisten". Die kwamen immers ook pas met het Duyvendak-verhaal toen hij na 6 jaar (!) van journalistiek zwijgen zélf een boekje open deed (alleen De Telegraaf, het Reformatorisch Dagblad en HP/De Tijd openden de beerput eerder, zonder enige impact overigens).