Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, June 14, 2011

Anja en de Gazaboot

Anja Meulenbelt heeft even met Gretta Berlin van de USA2Gaza boot gesproken en nu weet ze een heleboel geheime dingetjes. Maar ze mag niet alles vertellen. Daarom heeft ze maar een artikel van de Electronic Intifada vertaald en er een paar niet hard te maken beschuldigingen achteraan gegooid.

Vittorio_pipe -"Iedereen van enige naam die op zo’n boot mee gaat varen kan er van uit gaan dat er een fikse zwart-maak campagne wordt ingezet, dat je verleden wordt nageplozen of je ergens op te pakken bent. Je kunt er op rekenen dat je voortaan als antisemiet of terroristenvriendje te boek staat. En sommige van de mensen die al bekend zijn worden bedreigd en bedolven onder de haatmail."

Helaas geeft Anja geen voorbeelden van haatmail en het is ook haast niet te geloven dat die bestaan. Want Rob Groenhuijzen heeft laatst op Indymedia nog zijn email en telefoonnummer gepubliceerd en dat zou hij toch niet doen als er zoveel haatmail binnen zou komen. Volgens mij reageert er haast niemand op de oproep van de Gazaboot. Dat is bijna nog erger dan haatmail.

Toch is de tekst van Anja Meulenbelt interessant, omdat ze zonder meer toegeeft dat de Gazavloot helemaal niet vaart om hulpgoederen te brengen, maar om op een symbolische manier de blokkade te doorbreken. Toch zouden veel mensen de actie met hulpgoederen nog wel willen steunen, maar de indirecte- of directe steun aan Hamas gaat heel veel mensen te ver.

"het gaat niet in de eerste plaats om Gaza van spullen te voorzien, al komen ze als ze toch gaan niet met lege handen, het gaat er om dat de anderhalf miljoen inwoners van Gaza weer hun vrijheid terugkrijgen. En dat wij in de wereld het niet normaal gaan vinden dat er zo’n grote openluchtgevangenis bestaat. Dus zijn er op de Audacity geen hulpgoederen te vinden, maar wel een enorme hoeveelheid brieven die Amerikaanse burgers voor de mensen in Gaza hebben geschreven."

Onze vriendin en Twitter-volger Hedy Epstein wordt ook nog even van stal gehaald om aan te tonen dat de Gazaboot activisten zo ontzettend bedreigd worden. Oncontroleerbare beweringen over een eventuele aanslag op Hedy Epstein moeten het allemaal nog een beetje dramatischer maken:

"Hedy Epstein, haar oude vriendin van zeven en tachtig, holocaustoverlevende, hoopt dat het nu lukt. Een keer kreeg ze voor ze zou gaan een lichte beroerte. De laatste keer werd ze twee dagen ervoor overvallen op straat door een man met een mes, door het feit dat ze niet van haar tas werd beroofd is het aannemelijk dat iemand haar af wilde schrikken om mee te gaan."

Helemaal in de fout gaat Anja als ze "duistere krachten" van de moord op Vittorio Arrigoni beschuldigt:

"Ook de moord op Vittorio heeft maar weinig mensen afgeschrikt, al was het ontzettend schokkend vooral voor de mensen die hem kenden. Er zijn nog steeds zware verdenkingen dat het niet toevallig is dat hij werd gedood, een van de activisten van de boten, en niet een willekeurige andere buitenlander – maar de hoofddader heeft zichzelf van kant gemaakt voor hij gepakt kon worden, en zijn jongere door hem gerecruteerde handlangers weten niet veel, het is de vraag of het werkelijke verhaal ooit boven tafel zal komen."

Anja begrijpt nog steeds niet of wil niet begrijpen of verbergt dat ze het begrijpt, dat het werkelijke verhaal al lang boven tafel gekomen is. Salafisten hebben een hekel aan Hamas en aan de Hamas-vrienden, omdat de hedonistische levenswijze van Vittorio Arrigoni, met zijn tattoos en zijn pijp en zijn Che Guevara-lookalike gedrag de mensen maar van de ware Islam afhoudt. En daarom hebben ze hem een kopje kleiner gemaakt, net als ze met andere tegenstanders doen. Voor niets gaat de zon op.

In dier voege is het verhaal van Anja ridicuul, kwaadaardig en misleidend. Maar waarom vertel ik dat eigenlijk aan jullie? Intussen nog niets van de vriendin van Vittorio Arrigoni, Inge Neefs gehoord. Waar zou ze zijn?  

15 comments:

vanhetgoor said...

Anja Meulenbelt is een vervelend mens. De wereld zou beter zijn als zij zich blijvend in de door de Palestijnen bezetten gebieden zou hebben gevestigd en nooit meer zou terugkomen naar de beschaafde wereld.

Ik begrijp niet hoe iemand zich zo kan blijven verzetten tegen de realiteit. Ergens moet toch eens iets in conflict komen met haar overtuigingen en verlangens, ze kan toch niet zo achterlijk zijn dat ze elke boodschap uit de gewone mensen wereld constant kan blijven herinterpreteren zodat het strookt met haar fantasiewereldje?


Ze moet toch wel eens een keer de reacties op haar persoonlijke weblog lezen, hoe kun je iets steeds maar weer censureren als je zogenaamd die informatie niet leest? Het moet toch wel dat ze die berichten eens leest, niet alles wat ingezonden wordt verschijnt op de site, meer dan driekwart wordt weg-gemeulenbelt. Dus ze weet het wel ze speelt alleen stommetje!

bootje said...

Wat doe je hier nu?

Je loopt over het lijk van iemand heen, rechtstreeks naar het hart van iemand die zeer veel pijn heeft.

Met als doel? Een onduidelijke oproep aan haar, zo een waarbij je zelf buiten schot blijft, maar die haar pijn verdubbelt.

Wat een leven heb jij.

Ik hoop dat niemand ooit een soortgelijke blog over jouw geliefde hoeft te posten.

Je bent een ongevaarlijke blogger in politiek opzicht. Je bent gevaarlijk in je gebrek aan medemenselijkheid. En daar verraad je jezelf.

Dag in, dag uit.

keesjemaduraatje said...

@Bootje: Heb je het nu over Inge Neefs?

Jan said...

Anja Meulenbelt die in haar boek "Een kleine Moeite," haar dweperige liefde voor Joden niet onder stoelen of banken stak, en nadat die liefde niet werd beantwoord, (vele relaties met joodse vriendjes die mislukten) als een afgewezen minnares reageerde, door de joden collectief te haten.

Citaat van Anja richting haar moeder uit "Een kleine moeite."
Dat het me is opgevallen dat bijna al mijn grote liefdes joods waren, en ook veel van mijn vriendinnen en vrienden, alsof ik het opzoek.Zoveel zijn er niet meer, zeg ik, het kan geen toeval zijn. En dan: hoeveel familieleden, voor zover ik ze ken, zijn niet getrouwd of hertrouwd met joden? Is die tante niet joods, vraag ik, en de schoonzoon van de vriend van oma, en hoe komt oma trouwens aan die joodse naam?

http://onwelgevalligewaarheid.blogspot.com/2011/03/kinderen-geen-bezwaar.html

Filantroop said...

Juli 2008 vond Anja Meulenbelt het tijd worden om Mohammed Amin al-Hoesseini, ook wel de grootmoeftie van Jeruzalem genoemd, maar nog beter bekend als de vrind van Himmler en fervent liefhebber van de Shoah, te rehabiliteren. De goede man zou zijn passie voor de NSDAP en Hitler slechts te danken hebben aan het door haar verzonnen feit dat de Britten aan de kant van de zionisten stonden. De passie die de grootmoefti voor het Derde Rijk aan de dag legde slechts toeschrijven aan diens afkeer voor de Britse aanwezigheid in het Midden-Oosten, zoals Anja Meulenbelt ons wil doen geloven, moet als volslagen onzin van de hand gewezen worden, want wat was dan de motivatie van de grootmoefti voor de organisatorische hulp bij het stichten van de Handschar-divisie, de islamitische SS’ers die in het voormalige Joegoslavië aan het moorden sloegen. Er was immers geen Brit in het toenmalige Joegoslavië te vinden.

Het moge duidelijk zijn dat Anja Meulenbelt met haar stampvoetende agitatie tegen Israël zich op zekere dag vast zal lopen in haar eigen moeras. En in dat geval heeft ze haar volumineusheid niet mee.

Philippine said...

Misschien ook iets voor Anja Meulenbelt?


http://elderofziyon.blogspot.com/2011/06/humanitarian-crisis-of-gazas-palm.html

Carel said...

Inge Neefs vaart binnenkort uit met de Belgen, aldus Knack Magazine. Inmiddels zijn ook de steunbetuigers van (het Nederlandse deel van) de Gazaboot bekend. De opvallendste namen zijn Laurens Jan Brinkhorst en Jan Pronk.
http://www.carelbrendel.nl/2011/06/15/brinkhorst-en-pronk-betuigen-steun-aan-nederlandse-gazaboot/

keesjemaduraatje said...

interessant: reaguurder "bootje" heeft hetzelfde IP-adres als Rob Groenhuijzen. Hij schrijft: "Je bent gevaarlijk in je gebrek aan medemenselijkheid"

Ubu Roi said...

Gelukkig ziet de door verdriet verscheurde Inge nog "een zionistische hand" in het voorval, of misschien dan. Misschien kan Inge ook aan de slag Syrië, om zich daar in te zetten voor de verdrukten. Ze zal daar ieder geval geen last hebben van de 'Zionisten'.

ettiena said...

Inge Neefs bevindt zich in Berlijn.Zij werkt(e?) voor ISM en deze organisatie zou bedreigingen hebben ontvangen('buitenlandse hoeren hebben hier niets te zoeken'...
maar dan in t Vlaams)Haar moeder en broer zijn doodongerust.
Dat las ik net in Joods Actueel nr.53, p.8,vandaag bezorgd.

Dorith said...

Een knessetvertegenwoordiger van de likoedpartij heeft een brief aan de Turkse ambassadeur overhandigd met het voorstel dat Israel een flotilla stuurt naar Turkije ten bate van de arme Syrische vluchtelingen in Turkije.

Volgens het bericht was de Turkse ambassade blij verrast en morgen al zal de Turkse ambassadeur de brief naar Ankara brengen en het voorstel daar bespreken. (Ma'ariv)

Ik weet zeker dat Bootje/Rob G dit plan toe juichen en misschien hebben ze nog wat brillen en gehoorapparaten over, want ook de Syrische vluchtelingen zullen in de haast van hun vlucht blij zijn met elke hulp.

Dat doet me er aan denken dat onlangs een Joodse en Israelische stichting met medewerking van een artsengroep (ik ben de naam even kwijt) gehoorapparaten hebben aangepast en kado gegeven aan veel Arabieren op de westelijke oever.

Anton said...

Vraag me af waar de medemenselijkheid van "bootje" uit zou moeten blijken.
Tevens wil ik "bootje" er aan herinneren dat er bij de vorige Gaza flotille 9 doden zijn gevallen.
Pionnen in een kil spel, gespeeld door terroristen.

gentle giant said...

Onvoorstelbaar, in het hele Midden Oosten, alle landen ten oosten en zuiden van Israël worden demonstranten tot brinta geschoten, en alles wat mevrouw weet te zeggen: weet ik niets van, verdiep je er maar in.
Maar dat Israëlische leger! Man, man, man, ....

keesjemaduraatje said...

Ik ben toch wel een beetje gekwetst dat de grote revolutionnair Rob Groenhuijzen mij kwalificeert als zijnde: "een ongevaarlijke blogger in politiek opzicht"

Benjamin said...

@ Keesjemaduraatje,

Hehe, Je zou juist deze miserabele poging van omgekeerde psychologie als compliment moeten zien. Het niet kunnen omgaan met kritiek en uberhaubt geen zinnige bijdrage van 'bootje' heeft niets te maken met het niet georienteerd zijn binnen de wereld van de media, een mediatraining is een sarcastische grap voor een groep die een witte vlag wil hijzen voor er geschoten wordt en er een geloofwaardig verhaal van wil maken.