Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, June 28, 2011

Anja stikt in haar laatste leugen

"Nee, er is geen geld aangenomen van dubieuze organisaties – het geld komt van particulieren, en ook Isra die het geld gedeeltelijk doorsluisde heeft een keurige Ambi-status en de boekhouding is nagekeken. " Zomaar een uitspraak van de ex-senator Anja Meulenbelt (SP) over de Gazaboot op haar persoonlijke weblog. Hoe ze het voor elkaar krijgt, dat weet ik niet. Misschien heeft ze veel geoefend met liegen, want in deze ene zin zitten vele leugens verstopt.

-Er bestaat geen "Ambi-status". Bij de belastingdienst kan je een ANBI-status (met een "N" van Nico)aanvragen. Daardoor worden de giften aan de organisatie aftrekbaar van de belasting.

-De Stichting ISRAA heeft geen ANBI status. Ik heb het gechecked bij de belastingdienst en bij de ANBI zelf.

-De Stichting Nederland-Gaza heeft ook geen ANBI status. De boekhouding kan ook nog niet nagekeken zijn, want de stichting bestaat nog helemaal geen jaar.

-De Stichting ISRAA is helemaal niet te vertrouwen, want in het uittreksel van de Kamer van Koophandel staat de volgende opmerkelijke zin: "Tegen het door de Kamer van Koophandel Rotterdam op 23 juli 2009 genomen besluit,m.b.t. de uittreding van N. Rustom m.i.v 23-03-2009, is beroep ingesteld bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven."

-De schoonmoeder van de Hofstad terrorist Samir Azzouz, die in een interview blijk heeft gegeven achter de acties van deze groep te staan,  zat in het bestuur van deze stichting.

-De Stichting ISRAA wordt gezien als de opvolger van de Stichting Al Aqsa, die door de AIVD is gewaarschuwd vanwege steun aan Hamas.

-Het gaat er niet zozeer om of de boekhouding in orde is en of je de giften van de belasting kan aftrekken, maar om het feit dat de Stichting ISRAA nauwe banden met moslimbroederschappen heeft, die het met de democratie niet zo nauw nemen. Om het maar zachtjes uit te drukken.  

6 comments:

Jan van Dijk said...

Waarom neemt de politieke partij van die lachebek uit Boxmeer geen afstand van deze zure, liegende partijgenote?
Kom op Brabanders! Dit pikken jullie toch niet!

Jan said...

Anja Meulenbelt, laat zich op haar weblog omringen met paladijnen. Met een beetje fantasie zou je een analogie kunnen maken met het sprookje over de Keizer met zijn nieuwe kleren. http://nl.wikipedia.org/wiki/De_nieuwe_kleren_van_de_keizer

Harm Schouten said...

Als Anja Meulenbelt in haar eerste leugen gestikt was zou ze nu al tientallen jaren dood zijn.

vanhetgoor said...

Het is jammer als mensen in een wereld vol met zelfgeschapen leugens moeten leven. Net alsof de wereld zoals deze feitelijk bestaat niet belangrijk genoeg is. Als iemand moet leven in een strak stelsel van samengevlochte onwaarheden dan is er geen ontplooiing mogelijk. Dan is er geen vrijheid van gedachte. Dan is er ook geen reden meer om te leven! Als dit soort mensen hun verzonnen waarheden op anderen gaan overbrengen dan ontneemt men aan die anderen óók de reden om door te gaan met leven. Goed beschouwd zijn dit soort mensen niet alleen leugenaars, maar ook moordenaars. Er is geen verschil tussen het fysiek iemands leven ontnemen en de levenskracht wegnemen.
Ik weet zeker dat als er een hel is dat Anja Meultenbelt dan daar moet verblijven tot het einde van de on-eindigheid. Zelfs tot ná de laatste schaduwen van alles wat ooit geweest is zijn opgedroogd èn vergeten. Ik weet zeker dat zij dan met haar immens vette lijf heel lang heel hard zal branden. Zolang Anja Meulebelt ademt liegt zij!

Paardestaart said...

Complimenten Keesje voor het degelijke speurwerk!

Likoed Nederland said...

Pardon?!

De Nederlands-Italiaanse boot van het flottielje is betaald door een Italiaans-Palestijnse organisatie, die banden heeft met de Moslimbroederschap en Hamas?
Zie: http://www.telegraaf.nl/binnenland/10048568/__Geld_Hamas_naar_Gazaboot__.html?p=1