Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, June 19, 2011

Bert Middel springt van de Gazaboot

De Vrienden van Sabeel zullen het Beloofde Land niet betreden. Tenminste niet met de Italiaanse Gazaboot "STEFANO CHIARINI" genoemd naar de Italiaanse communist en Manifesto correspondent (hier een herinneringsvideo met Hezbollah vrienden).

Intussen heeft de organisatie Nederland-Gaza een lijst met passagiers van de Gazaboot bekend gemaakt. Opvallend. De Internationale Socialisten varen niet mee. Niemand van het Palestina Komitee. Benjie de Levie vaart niet mee. Slechts één antropoloog: Manu van Kersbergen. Amin Abu Rashed staat niet op de passagierslijst. Wat is er aan de hand?

Verder journalisten van Trouw en Wereldomroep, een paar naieve studenten en de tot islam bekeerde dienstweigeraar Rolf Fris (nomen est omen). Je moet toch wat.  

2 comments:

Likoed Nederland said...

Blijkbaar willen die mensen de VS kunnen blijven bezoeken.
Dat wordt moeilijk als je bekend staat als helper van terroristische organisaties.

Carel said...

De lijst is nog niet compleet, zo bevestigde @Gazavloot desgevraagd op Twitter. Vorige week nog traden woordvoerder Benji de Levie en Joop-journaliste Hasna el Maroudi op in Premtime om over hun deelname aan de Gazaboot te praten. Ook Max van Lingen van de Internationale Socialisten vaart mee volgens de aankondigingen op hun website. Daarentegen ziet het er naar uit dat Amin Aboe Rashed, anders dan hij enkele maanden geleden tegen Kees vertelde bij een demonstratie in Dordrecht, inderdaad niet meevaart.