Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, June 27, 2011

Christenen mijden Gazaboot

De Vrienden van Sabeel trokken de steun aan de Gazaboot reeds in. Nu trekt het christelijke dagblad Trouw zijn reporter Wilfred van de Poll ook al van de Gazaboot af. Het zou op de Gazaboot niet mogelijk zijn aan onafhankelijke nieuwsgaring te doen. Volgens mij is dat een eufemisme voor: "Propaganda en Provocatie gaat niet samen met journalistiek" Ze hebben waarschijnlijk teveel geprobeerd de jonge Trouw-Reporter Wilfred van de Poll, die al in het Gazaboot trainingskamp op het Griekse eiland Corfu zat, te beinvloeden of hebben zijn werk onmogelijk gemaakt.

In ieder geval is Trouw in staat geweest bij de geweldloosheidstrainingen op Corfu aan wezig te zijn, met de deelnemers te praten en toch nog een artikel te schrijven dat vol fouten staat. Zelfs de namen van de deelnemers, die gewoon op internet te checken zijn, staan fout geschreven. Broddelwerk. Als je propaganda maakt, doe het dan goed!  

Intussen worden 6 schepen van de Gazavloot in Griekenland tegen gehouden. Er moet eerst onderzoek naar de zeewaardigheid gedaan worden. Er zijn civiele klachten tegen de Amerikaanse en Canadese boot ingediend. Israel heeft aangeboden de goederen via El Arish te laten passeren. De publiciteitsslag om de Gazavloot is in volle gang. 

Hoe langer het vertrek van de gazavloot uitgesteld wordt, hoe groter de kans dat er geen enkele boot zal gaan varen. Het feit dat de Nederlandse deelnemers nog steeds in een paar vakantiehuisjes op het Griekse eiland Corfu zitten en nog geen schip hebben gezien, is tekenend voor de hele situatie. Zelfs het plan van voorzitter Rob Groenhuijzen om de lading te laten checken door officials van het Rode Kruis of de VN is nog niet gelukt. 

8 comments:

Bart said...

Volgens het Trouw artikel worden de lege plekken op de 'Open Gaza - Stefano Chiarini' aangevuld met activisten van de Mavi Marmara.

Wat betekend dat voor de veiligheid van de 20 Nederlandse en Italiaanse opvarenden? M.a.w. wordt de 'Open Gaza - Stefano Chiarini' de Mavi Marmara II?

Iemand een lijstje met namen van de 80 IHH'ers die op de Nederlands Italiaanse boot 'meevaren'?

Pineut said...

Laatste nieuws op "Just Journalism" : "Flotilla organiser is alleged Hamas operative" : http://26v5u.cjb.net

"Deze vragen zullen op onderstaande bijeenkomst behandeld worden door Max van Lingen, één van de Nederlandse deelnemers aan de Freedom Flotilla 2. Kom langs en discussieer mee!" Bron : http://vihq7.cjb.net

Hier nog een uitgebreide FAQ lijst (engelstalig) op www.ihh.org.tr : http://lonc6.cjb.net

Misschien dat daar e.e.a. staat wat je wilt weten. Lijst is nogal uitgebreid dus geen tijd gehad om alle links/vragen te controleren.

Suc6

Vr. Gr. Pineut

Pineut said...

Onder de foto's hier staan ook nog een paar namen van deelnemers :
http://www.nederland-gaza.nl/nl/?aid=281

Tot nu toe nog steeds geen volledige lijst van deelnemers gevonden, dat men het obscuur verbergt zegt veel over de achtergrond van het zogenaamde "hulpkonvooi".

Vr. Gr. Pineut

keesjemaduraatje said...

En tien verhuisdozen met medicijnen. Ik denk dat de Gazanen zich meteen een stuk beter gaan voelen.

Sir Galahad the Pure said...

Waarom gaat Trouw-hoofdredacteur Willem Schoonen (oud-CPN'er en oud-"journalist" van Der Stü... eh... De Waarheid) zelf niet mee? Zijn ZuurLinks, "christelijk" blaadje is toch zowat een Nederlandse afdeling van de Hamas-persvoorlichting?

ethan said...

Organisatoren flotilla geven duidelijk aan waar ze voor staan

we zullen ze (de joden) dwingen terug te keren naar Europa, en als ze eenmaal terug zijn zullen we ze achtervolgen tot het einde van de wereld

http://www.youtube.com/watch?v=1iZDZ7i9PkE&feature=player_embedded#at=31

Dorith said...

(Israeli) "Military elements monitoring the Gaza flotilla said that radical elements taking part in the sail have said they were planning "surprises for the IDF" and plan to kill many soldiers.

The information suggests that radicals are planning to equip some of the vessels with bags containing chemicals, possibly sulfur, which they will use against soldiers who may try to take over the ships."

Dorith said...

Nu net lees ik dat iemand van de bootlui beweert dat bovenstaand bericht niet waar is en dat alle deelnemers een papiertje hebben getekend van "non-violence".

Een papiertje tekenen stelt meestal weinig voor...

Het blijft afwachten en hopelijk komt er geen vervelende confrontatie....