Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, June 05, 2011

De staat organiseert het verzet tegen de status quo

In het boek "1948" van George Orwell komt het al voor. De hoofdpersoon verzet zich tegen de alomvattende, alle aspecten van het leven bepalende dictatuur van het proletariaat. Uiteindelijk blijkt de staat zelf het verzet te hebben georganiseerd. Nu onthult de Telegraaf dat de beroepsactivist Paul Kraaijer in opdracht van de geheime dienst BVD, in Zwolle een afdeling van de Anti Fascistische Actie (AFA) heeft opgezet. Sinds de jaren '90 is hij al actief in de AFA en de Dierenrechtbeweging. De staat organiseert het verzet. 

Ik bedoel waar blijven we dan? Welke groepen bedreigen de huidige status quo? En welke radicale groep wordt nu opgezet door de AIVD? 

In de jaren '60 heeft de Nederlandse geheime dienst BVD al een eigen marxistisch-leninistische op China gerichte partij  met krant en actievergaderingen opgericht.  Daarvan kan je dan nog zeggen: "De Chinese bedreiging kan je niet vroeg- en goed genoeg onderzoeken". In 2004 bleek dat de AIVD zelf de woning voor de Hofstadgroep in Den Haag heeft georganiseerd en zelfs een granaat erbij heeft geleverd. Helaas werd die granaat naar politieagenten die het pand bestormden gegooid. Goed dat de geheime dienst het moslimterrorisme zo goed weet te infiltreren. Hoewel je je kan afvragen of die Hofstadgroep anders ooit een granaat gegooid zou hebben.

Wie bedreigt de status quo op dit moment nu het meest? De AFA , de Internationale Socialisten, Rob Groenhuijzen? De status quo van dit moment is de geweldige multiculturele samenleving, met leuke voetbalactiviteiten , uitheems eten en allerlei gezellige culturen dwars door elkaar. Het staatsjournaal maakte er gisteren nog reclame voor. Wie bedreigt die status quo het meest? Wilders! Wilders heeft zelfs kritiek op het koningshuis, wat andere ingekapselde partijen al lang niet meer hebben.

Je kan er dus van uit gaan dat de AIVD zal proberen een PVV-afdeling op te richten. Misschien is zelfs wel een kamerlid van de PVV werkzaam voor de AIVD. Met al die ex-politieagenten, ex-journalisten en ex-mariniers in de kamer voor de PVV zou me dat helemaal niets verbazen. Zoals bekend uit het boek van Rudi Meurs over de BVD recruteert de geheime dienst zijn informanten het liefst onder journalisten, buitenlanders en politieagenten.

Opvallend en hilarisch zijn de artikelen die de AFA-infiltrant voor Ravage schreef. Hij riep op tot verbreding en bekritiseerde de fanatieke Palestinasjaaltjes die alleen maar wilden vechten. De AIVD roept op tot verbreding! Het is niet geheel duidelijk of Paul Kraaijer dat op eigen initiatief heeft geschreven of dat de AIVD graag een brede anti-fascistische beweging wilde creëren die de politieke tegenstanders uit de weg kon ruimen. De AFA als knokploeg van de gevestigde orde. De AFA is de knokploeg van Groenlinks.

Wat is het volgende? De AIVD die oproept de PVV te democratiseren?

5 comments:

Anton said...

Dit zet me toch wel aan het denken over exkrakers hoor.

keesjemaduraatje said...

je zou vooral wantrouwig moeten worden als activisten te opzichtig tot geweld oproepen.

Anton said...

Hoe herken je iemand die uit is op zinloze chaos?
Hoe herken je iemand die iets wil opbouwen wat zinvol is?
Wat is zinvol, en wat is chaos?
Ik ben wantrouwig tegen iedereen die mij dit allemaal wil uitleggen, of waarom dat zo is.

Het is belangrijk om aan het denken te worden gezet en dat je conclusies werkelijk van jezelf zijn.

keesjemaduraatje said...

Als een onbekende deelnemer een vergadering binnenkomt en meteen over geweld en geweldadige acties begint te praten, en het is een buitenlander die misschien snel een verblijfsvergunning nodig heeft, dan gaan alle alarmlichten op rood. En ik spreek nu uit ervaring.

piet stok said...

Het boek '1948' van Orwell, is dat soms net verschenen...?