Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, June 20, 2011

Gazaboot Zoeken

Voor het zoeken van schepen zijn verschillende methodes. Elk schip moet op de één of andere manier contact maken met de scheepvaart autoriteiten of met andere schepen. Dat gebeurt door telecommunicatie en via satelliet. Als je de telecommunicatiecodes van een schip kent, kan je het zelfs volgen op een kaart via het internet.

Gazaboten
Het probleem met de Gazaboten is, dat ze hernoemd zijn. Het Nederlands-Italiaanse schip  wordt aangeduid met "Free-Gaza/STEFANO CHIARINI", maar dat is niet de oorspronkelijke naam van het schip. STEFANO CHIARINI is een Italiaanse communist, die het Italiaanse Palestina Komitee heeft opgericht en die regelmatig bij Hezbollah in Libanon op bezoek kwam. Onder andere om de moorden in Sabra en Chatila te herdenken. Maar nu is hij dood en wordt er een schip naar hem vernoemd.

Waarschijnlijk hebben de Nederlandse activisten onder leiding van Rob Groenhuijzen, die toch al zwaar onder vuur van de burgerlijke pers ligt,  tegen de Italiaanse communisten gezegd: "Kan je niet een wat neutralere naam kiezen, 'Free Gaza' of zoiets, want Stefano Chiarini is een beetje te omstreden. "Fock jou" hebben de Italianen toen gezegd. Maak eerst maar eens wat geld over. Een tonnetje ofzo en dan praten we verder.

Zoeken op Naam, IMO of MMSI
Je kan een schip zoeken met www.vesseltracker.com. Daar vind je de data van de satelliet (IMO), de digitale marifoon (MMSI) en de gewone oproepcode voor marifonie (Call sign). Hieronder staan de gegevens van het Turkse vlaggenschip van de gazavloot, de Mavi Marmara

Mavimarmaratracking 

Helaas komen de andere schepen niet voor op de www.vesseltracker.com . En van de Mavi Marmara wordt de positie niet doorgegeven. De laatste positie was volgens de marinetraffic op 16 juni in Istanbul.

Zoeken op Haven 
Onze vriendin Hedy Epstein twitterde laatst dat ze in Athene een interview aan CBS gaat geven. Vandaar het vermoeden van sommige zionisten dat de schepen in Griekenland liggen. Misschien in Piraeus.
Hedytwitter 

Daar zou ook al een andere boot van de Gazavloot aangekomen zijn. Hoe kan je zien welke schepen in Piraeus liggen? Door de naam van de haven in Marintraffic.com in te tikken en de laatste aankomst en vertrek te bekijken.

Tot nog toe resultaat. Dat kan betekenen dat de communicatieapparatuur nog uit staat, of dat de schepen onder hun oorspronkelijke naam varen, of dat de schepen helemaal niet in Piraeus liggen, maar op Noord-Cyprus net als de vorige keer. 

Zoek!!

2 comments:

Benjamin said...

Rachel Corrie

http://www.marinetraffic.com/ais/shipdetails.aspx?MMSI=515886000

vanhetgoor said...

Als het doel van een een boot moreel gezien zeer laag is, geldt dat dan als zijnde gezonken?