Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, June 08, 2011

Italiaanse Anarchisten Struikelen over het Lijk van Vittorio Arrigoni

Ze durven wel bij de "A Rivista Anarchica"! Kritiek leveren op een pro-Palestijnse activist die net vanwege zijn leefstijl en mening, door salafistische extremisten is omgebracht. Vittorio Arrigoni zou de kant van Hamas hebben gekozen en kritiekloos achter deze terreurgroep staan. Het leven en streven van Vittorio Arrigoni zou sterke overéénkomsten met dat van 'baron' Alberto Asor Rosa vertonen. Dat is een marxist die onlangs voorstelde om de democratie tijdelijk aan de kant te zetten om de republiek Italië tegen het fascisme te beschermen. Waar heeft mensenmens, pacifist en humanist Vittorio Arrigoni dit nu weer aan te danken?
 
Waarschijnlijk hebben de communisten in Milaan net iets te vaak Bandiera Rossa gezongen en is dat de dames en heren anarchisten in het verkeerde keelsgat geschoten.

De anarchist Franco Vite verslikte zich in zijn eten toen hij nummer 363 van A Rivista Anarchica opsloeg.  Francesco Codello maakt in het anarchistische tijdschrift gehakt van het zogenaamde 'pacifisme' van Vittorio Arrigoni. Het pacifisme zou alleen maar gebruikt worden als het hem uitkomt en wordt waardeloos als je tegelijkertijd een autoritaire beweging als Hamas steunt. De moeder van Arrigoni zou het lijk van haar zoon alleen via Egyptische grond hebben willen vervoeren en kiest daarmee tegen Israël en geeft impliciet te kennen de Arabische dictatuur niet zo'n probleem te vinden. Franco Vite weigert nog langer het beroemde anarchistische tijdsschrift te lezen als dit soort modder naar revolutionairen gegooid wordt. Fittie!!

Het is natuurlijk geweldig dat er ook onder linkse mensen eindelijk eens een discussie over de autoritaire kant van Hamas gevoerd wordt. Het doet mij deugd dat zo'n debat onder anarchisten plaats vindt. Ik heb me altijd al afgevraagd wat er ins hemels naam zo anarchistisch aan Hamas en Hezbollah is en wat er zo links aan de Islam is. Misschien formuleren de Italiaanse anarchisten daar als eerste een antwoord op. 

3 comments:

Pieter said...

Er is niets links aan de Islam. Links is ook helemaal niet meer links, maar alleen maar anti-alles-wat-voor-rechts-doorgaat-behalve-de-islam. Inhoudelijk is het een chaotische diepe leegte. Binnen het anarchisme ziet afentoe iemand het licht. Dat deed ik ook en volg nu liever sites die voor rechts-doorgaan.

NN said...

Ik ken de precieze opvattingen van Vittorio niet, maar ik ben gelukkig nog geen enkele hamas-sympathisant onder anarchisten in A'dam tegengekomen. Wel bij die rare jongens van de IS.

Natasha said...

Oh, ik wel. Vooral grossierend in bizarre non-anarcho argumenten als 'maar ze zijn democratisch gekozen!' - waarbij er in tegenstelling tot de eigen verkiezingen die met argusogen gevolgd worden op elk minimaal bewijs voor 'manipulatie' er vanuit gaande dat de Gazanen enz. helemaal onbevangen voor Hamas stemmen.