Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, June 25, 2011

Kritiek nekt Vrienden van Sabeel

De Gereformeerde Bond zegt het. Likoed zegt het. De Joods-Christelijke pastor zegt het. Keesjemaduraatje zegt het. Het Reformatorisch Dagblad zegt het. Missing Peace zegt het.
"De steun van de Vrienden van Sabeel aan de Gazaboot is in meerdere opzichten dubieus."

Zowel religieus, politiek als humanitair is dat niet vol te houden. De documenten waaruit klip en klaar blijkt dat de Gazaboot door terreurorganisaties is georganiseerd hebben we al maanden geleden aan de Vrienden van Sabeel laten zien. Tijdens de van Agt lezing in Nuenen heeft dominee Johan van den Berg (@Jominee) al laten horen toch enkele twijfels te hebben. Nu is de kogel door de kerk:

Vrienden van Sabeel trekken zich terug van de Gazaboot

2 comments:

AJ - Raalte said...

"Tegelijkertijd bidden wij U dat er een einde komt aan de vijf jaar durende blokkade van de
Gazastrook, waardoor 1,6 miljoen burgers beroofd zijn van hun vrijheid en hun menselijke
waardigheid, en men kan spreken van een humanitaire ramp."

Er is daar maar één persoon al VIJF jaar beroofd van zijn vrijheid en dat is Gilad Schalit. De Arabieren daar genieten precies hetzelfde niveau van vrijheid en menselijke waardigheid als Arabieren in alle andere Arabische dictaturen.

Men zou dus kunnen zeggen dat de hele Arabische wereld één grote humanitaire RAMP is.

vanhetgoor said...

Als een groepering onder invloed van kritiek haar standpunten ietsje wijzigt dan is zij nog even fout bezig als ervoor. Men heeft geen inzichten gekregen, men heeft slechts toe gegeven aan de kritiek, en dat is heel iets anders. Eerst heeft men een lange tijd volhard in de standpunten, en daarna ging men overstag.

Als men dat gebrekkige excuus leest dan is er ook geen woord bij waaruit blijkt dat men NIET langer achter hun eerder ingenomen standpunten staat, ze kunnen het alleen niet meer volbrengen om door te zetten. Ze weten verstandelijk gezien ook wel dat ze fout bezig waren. Die zogenaamde geweldloze actie heeft de vorige keer een aardig aantal lijken opgeleverd. En die zogenaamde actie bestond ondermeer uit het met stalen staven afrossen van de Israëlische marinier die de grenzen van hun land beschermden. En er is geen blokkade om medische goederen, kinderspeelgoed, melk en koekjes uit Gaza weg te houden. Schepen moeten aanmeren in een andere haven in Israël om te controleren of er wapens aan boord zijn. Hoe verziekt kunnen de Vrienden van Sabeel zijn? Kennelijk heel erg ziek!