Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, June 15, 2011

Vittorio Arrigoni: Ontvoerd door sportschool maatje

De Hamas-politie heropent het onderzoek naar de moord op de pro-Palestijnse activist in Gaza, nadat bekend is geworden dat de groep nog twee andere internationale helpers wilde ontvoeren. De ene Amerikaanse staatsburgers werkte lange tijd als ontwikkelingswerker en de tweede was International Solidarity Movement (ISM) activist in Gaza.  De ISM activist werd bijna ontvoerd vlakbij de  “Gallery”, het koffiehuis waar Vittorio Arrigoni altijd met lokale- en internationale activisten zat.

Mahmoud al Salfiti Verschillende Gazanen hebben toegegeven de ontvoerders te hebben geholpen met informatie verzamelen en andere voorbereiding van de ontvoering. De meesten van hen deden dit zonder te weten dat er een ontvoering  was gepland.

Vittorio Arrigoni kende de ontvoerder Bilal Omari, omdat hij naar dezelfde sportschool ging.
Waarschijnlijk is Vittorio vermoord omdat de ontvoerders Bilal Omari en de Jordanier Abdel Rahman Breizat,  merkten dat de Hamas politie hen op het spoor was en dat ze binnen enkele uren ontdekt konden worden. Brezat wurgde Vittorio om later herkenning te voorkomen en om sporen uit te wissen.

Aan het einde van de maand geeft de Hamas regering het gehele onderzoek vrij en worden er twee ontvoerders aangeklaagd. Bilal Omari en de Jordanier Breizat zijn bij de bestorming van het huis omgekomen, maar de derde ontvoerder, Mahmoud al Salfiti, en een helper worden aangeklaagd. 

(Op de foto: De ontvoerder Mahmoud al Salfiti in uniform van de Hamas strijdkrachten.)

1 comment:

vanhetgoor said...

Onwillekeurig komt bij mij het verhaal van de Zuid Afrikaanse schrijver Breyten Breytenbach naar voren. Dat verhaal van de kip en de schorpioen. De kip is in dit geval dus Vittorio en de rol van de schorpioen wordt gespeeld door dat zootje Palestijnen.

We kunnen ons er steeds wel weer over blijven verbazen dat telkens weer opnieuw de Palestijnen hun eigen glazen ingooien, maar ze kunnen niet anders. Het is de aard van het beestje. We hoeven ons er niet over op te winden. Het is nu zo, het was vroeger zo, het was in de Bijbelse tijden zo. De Gazanen waren nooit sympathieke mensen. Dom is een verkeerde omschrijving, kwaadaardig is beter. Een ziekelijke lust tot het veroorzaken van ongeluk is de spijker op de kop!

Een land zonder bestaansrecht, een land zonder toekomst en zonder hoop. Dat land moet geholpen worden en ze krijgen wel hulp maar alleen uit verdachte hoek. Alleen notoire jodenhaters steunen de Palestijnen. En dan is er één man die de kinderen in Palestina helpt door hen een klein stukje normale opvoeding te geven. En die man wordt ontvoerd en afgeslacht. Men kan er een normale ontvoering in zien, eentje om het geld, maar het zou misschien beter zijn om de zaken te zien voor wat ze zijn. Een doelbewuste actie om de ellende constant op een topniveau te houden, er mag geen mens ontsnappen, en zeker geen kind mag de indruk krijgen dat er een normaal leven mogelijk is. Het is geen vergissing, het was opzet!