Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, July 03, 2011

Al Jazeera docu over Vittorio Arrigoni

5 comments:

roel said...

Ja, je ziet echt dat ze honger lijden in Gaza.

Pineut said...

Ja de arme Filistijntjes lijden niet alleen honger ze zijn broodmager en uitgemergeld waarbij de concentratie kampen van de afgelopen 3000 jaar in het niet vallen.

Maar alle gekheid op een filistijnenstokje, als men even zoekt op de Engelse termen Obesitas en Gaza gaat er een wereld van Filistijnse vetkleppen voor u open.

Vr. Gr. Pineut

vanhetgoor said...

Ik kan er geen hoogte van krijgen. Vittorio coquetteert met Nelson Mandela en Martin Luther King, maar kennelijk heeft hij niet door dat hij zelf aan de andere kant staat. Hij is geen deel van de oplossing, en hij ziet niet in dat hij deel uitmaakt van het probleem. De details ontgaan mij, mijn kennis van het Italiaans is gewoon slecht. Maar ik kan mij niet voorstellen dat je mensen aanhaalt en er aan refereert alleen maar om aan te geven dat zij ook schoenen droegen met veters. Er moet dus iets zijn waarbij hij de indruk wil wekken verbonden te zijn met King en Mandela. Maar juist die twee waren actief bezig om het lot van hun mensen te verbeteren. Om er voor te zorgen dat zij op gelijke voet kwamen met de anderen. Ik zie dit Vittorio niet doen. Hij is een opportunist en een uitvreter. Een vergadertijger, en geen doener. Misschien zie ik het fout maar die kleine Palestijnse fractie die hem afgeslacht heeft, denkend dat hij wellicht een goede prooi voor een ontvoering zou zijn, welnu, die Palestijnen zagen het dus ook zo. Het ligt dus niet aan mij. Ik kan mij - nu ik dit gezien heb - heel goed indenken dat de Palestijnen van het gedrag van Vottrio echt van kotsen. Mee vreten uit de ruif, beetje sporten, beetje bloggen, spieren kweken en vergaderen en rondhangen. Overleggen over hoe het beleid moet zijn, maar geen aanzet geven om de Palestijnen te laten ophouden met de burgeroorlog zodat de Palestijnen gewoon beschaafde mensen kunnen zijn in een beschaafd land.

Overigens kan men in Gaza beter niet beschoten orden, hardhandig reanimeren van gewonden lijkt mij even dodelijk, zo niet dodelijker. Net als het ruw en gevoelloos rondsjouwen met gewonde kinderen niet bevorderlijk is. Maar het gaat om het effect, niet om de kinderen.

Sir Galahad the Pure said...

Off topic, maar wel interessant:

The Netherlands Cuts Funding from Anti-Israel NGOs
http://www.hudson-ny.org/2232/netherlands-cuts-funding-anti-israel-ngos

Dorith said...

http://cifwatch.com/2011/07/04/next-hamas-supporting-stunt-by-western-activists-the-flytilla/

De flytilla moet op 8 juli plaats vinden. Wie betaalt al die tickets? Hoeveel mensen zullen er aan mee doen? Als ze ElAl vliegen, dan verdient Israel er tenminste nog een paar shekels aan....