Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, July 30, 2011

Ga plat op de grond liggen

Kroonprins Haakon bezocht woensdag een moskee in Oslo, maar waarom eigenlijk? Er heeft een bomaanslag en een gruwelijke massamoord op kinderen en jeugdigen plaatsgevonden, die anti-islamitisch geïnspireerd is. Dat is al erg genoeg. De sociaal-democraten hebben de klappen opgevangen. En de kroonprins gaat alvast plat op de grond liggen en zijn excuses aan de islam aanbieden.

Nederland kent dit verschijnsel ook. Theo van Gogh wordt vermoord en in plaats van dat de ouders van Theo bij de koningin op bezoek mogen, gaat ze een bezoek aan een Marokkaans jongerencentrum afleggen. Het scheelde geen haar of ze was ook nog even gaan bidden in één van de radicale moskeeën die tot geweld hebben opgeroepen.

Haakon_moskee 

10 comments:

vanhetgoor said...

Verwonderlijk is het niet. Een vorstenhuis regeert altijd onder de gratie van god. Als een koningshuis de macht en het bestaan van een goddelijke alleskunner ontkent dan valt ook het sprookje in duigen waar zij zelf gebruik van maken. De koning of koningin die een land bestuurt kan dit alleen maar doen met behulp van de goddelijke opdracht. Het is een zware taak die op de koninklijke schouders rust. Zonder de hulp van god brengen zij niets tot stand.

Nee, het is niet vreemd om om Koningin Beatrix te zien kruipen in de moskee. Het is niet vreemd om Z.H.H. Prins Haakon te zien bukken, kruipen en zelfs liggen. Het is dan ook veel makkelijker om te liggen als je genaaid wordt dan om met rechte rug te blijven staan.

Anton said...

Zo heel erg op zijn gemak lijkt hij niet te zijn, als ik op de foto afga.

jelle said...

"Zit, zit!

Braaf!"

Henri said...

Tja, zo leren we de monarchie weer kennen als een overbodig instituut, dat op 2 gedachten hinkt: ze moeten nu met TWEE i.p.v. EEN religie door de deur, hoe moet dat nu? Voor mij is dit puur opportunisme. Als je maar op het pluche blijft, lees de centen blijft ontvangen. Walgelijk.

Philippine said...

Er zijn in september verkiezingen in Noorwegen. Misschien speelt dat mee?

jelle said...

Trendy Tariq-baardje, overigens.

Louisa said...

un moet uiteraard zijn "hun".

Louisa said...

Alle troonopvolgers, m.u.v. die van ons land, dragen tegenwoordig een baard.
Hebben ze onderling afgesproken, waarschijnlijk om tegemoet te komen aan un "nieuwe medelanders"..

koppejan said...

"Kroonprins Haakon bezocht woensdag een moskee in Oslo, maar waarom eigenlijk?"

Uh.. omdat hij bang is dat moslims anders gaan radicaliseren?

Uit deze actie blijkt wel weer dat de "elite" ondanks alle huilie-huilie over rechtse haatpraat nog steeds helemaal niet bang is voor radicalisering van rechts, men is nog steeds doodsbenauwd voor moslims (islamofobie heet dat geloof ik) en daarom gaat men weer snel over tot dit soort slijm-acties. Anders was de koning toch wel op bezoek gegaan bij politiek incorrecte dissidenten ofzo?

Louisa said...

"Zo waarlijk helpe mij God almachtig..."is de kreet van de nakomelingen van ons zogenaamde koningshuis...
Terwijl ze denken..."zo waarlijk helpe mij Allah almachtig..." want dan is mijn poen safe...


Bah.