Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, July 11, 2011

Jaap Hamburger verlaat de zinkende Gazaboot

Een beetje laat, maar als alle kapiteins het schip al hebben verlaten, is ook niks meer aan. Ook EenAnderJoodsGeluid doet niet meer mee aan de Nederlandse Boot naar Gaza. Het is allemaal een grote vergissing en een misverstand, aldus de website van EAJG

EAJG_GAZABOOT 

8 comments:

Peter Siebelt said...

Wel jammer dat Jaap Hamburger niet meegaat, ik had hem graag met zijn zwemvest voor de kust van Gaza zien dobberen. Maar zoals gewoonlijk laat dit soort oude manipulanten het vuile werk opknappen door jonge domme activisten.

roel said...

Jaap Hamburger heb ik niet zo lang geleden in het echt zien spreken; Die arme man is vreselijk in de war en hij richt veel kwaad aan. Ik vind het van EAJG echt verkeerd om misbruik te maken van deze man die vermoedelijk net iets te veel narigheid heeft meegemaakt. Je ziet dat veel bij actievoerders voor een betere wereld: Een genadeloosheid zonder weerga.

Eline said...

"Het is allemaal een grote vergissing en een misverstand "

Een achterlijker smoes hadden ze niet kunnen bedenken. Stelletje ongeregeld.

Filantroop said...

Het is zeer onbevredigend dat Hans Hamburger, die toch niet bepaald op zijn mondje gevallen is en op menig extreemlinkse megafoonbijeenkomst acte de présence gaf, nu niet bereid is het achterste van z’n tong te laten zien over het besluit niet mee te dobberen richting Gaza. Je kunt er gevoeglijk van uitgaan dat hij en de zijnen vermoeden dat er wel eens een paar lijken uit de kast (nou ja, uit de boeg) van de marxistisch/islamitische Armada tevoorschijn zouden kunnen komen. En dat zou wel eens héél erg compromitterend kunnen werken voor de gewezen tv-diva’s Dieuwertje Blok, Hanneke Groenteman en Hedy d'Ancona. De laatste was ooit drukdoende via de Vara vrouwen te emanciperen. Misschien zou ze die taak maar weer eens moeten oppakken. In Gaza wel te verstaan, want daar glijdt de vrouwenonderdrukking geleidelijk af naar het kerkerniveau van de Taliban.

Egelmans said...

Joodse Hamburgers, het klinkt niet erg koosjer?!?
Een vegetarische (wiedergutmachungs?) schnitzel?
Halal-hamlappen?
What's next?

Shalom/Salaam?Tschuess!

Louisa, said...

Een aantal dagen geleden zag ik min of meer bij toeval (juist, let op mijn woorden)de film "Shooting dogs" op de televisie, over de volkerenmoord door de Hutu's op de Tutsi's, in Rwanda.1994.
Geweldige hoofdrol voor John Hurt.(Er zijn over deze geschiedenis meerdere films gemaakt)
Nu zullen jullie denken, waarom dit onderwerp?
Nu, om het volgende.
Die volkerenmoord in Afrika is een "vergeten volkerenmoord", maar het heeft ongeveer een miljoen Tutsi's het leven gekost.
Ja, men heeft getracht de schuldigen op te sporen en te veroordelen.
Maar het komt er toch wel op neer dat er in de pers te weinig aandacht aan besteed is.
Ach, die zwartjes daro in Afrika...wat maakt het uit?
Wat maakt het uit of de schuldigen worden gestraft en berecht ?
En ik irriteer mij al heel lang over de aandacht die het conflict Israël/Palestijnen trekt.
Ja, het is niet onbelangrijk.
Ja, er moet een oplossing komen.
Maar sterven de Pallies van de honger en worden zij in stukken gehakt ? Nou nee, en als dit al gebeurt is het door de Hamas.
Bah.
En er is niemand die zich hiervoor opwerpt/druk over maakt, geen Gristelijke Stichting die goederen/medicijnen, al dan niet over de datum, verzendt, met een paar vliegtuigen/schepen daro heen vliegt om die stakkers op te zoeken/te kijken hoe het nu met ze gaat...
Walgelijke hypocrisie.

Louisa said...

En voor de vlooiers onder de lezers: ja, je vliegt met vliegtuigen en je vaart met schepen.

Philippine said...

Ik denk dat ik 'De Crisis Karavaan' van Linda Polman ga herlezen. De eerste keer kon ik nauwelijks bevatten wat ze schreef.