Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, July 06, 2011

Nu zelf Iran aanvallen

je hebt geen tanks, torpedoboot of bommenwerper meer nodig om toch zelf op je zolderkamertje, van je PC uit, een aanval op dat fascistische en verwerpelijke regiem in Iran uit te voeren. Gewoon de broncode van de Stuxnet-worm downloaden en daar gaat ie al. De uraniumverrijkingsfabriek in Iran heeft al maandenlang stil gelegen door de Stuxnet-worm, een computervirus dat de besturing van de centrifuge net even te hard laat rondtollen en jij kan daar nog een schepje bovenop doen. Is niet moeilijk.
 
(Bron: Security.nl)
 Het 518KB grote bestand bestaat uit verschillende .c bestanden, die via de Hex-Rays decompiler gegenereerd zijn. Of het ook daadwerkelijk om de Stuxnet broncode gaat is nu nog onbekend. Experts die de worm onderzochten hebben nog niet op het verschijnen van de code gereageerd.

Hieronder een animatie over de worm van Patrick Clair, gemaakt voor ABC Australië. 
   

No comments: