Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Wednesday, July 06, 2011

Nu zelf Iran aanvallen

je hebt geen tanks, torpedoboot of bommenwerper meer nodig om toch zelf op je zolderkamertje, van je PC uit, een aanval op dat fascistische en verwerpelijke regiem in Iran uit te voeren. Gewoon de broncode van de Stuxnet-worm downloaden en daar gaat ie al. De uraniumverrijkingsfabriek in Iran heeft al maandenlang stil gelegen door de Stuxnet-worm, een computervirus dat de besturing van de centrifuge net even te hard laat rondtollen en jij kan daar nog een schepje bovenop doen. Is niet moeilijk.
 
(Bron: Security.nl)
 Het 518KB grote bestand bestaat uit verschillende .c bestanden, die via de Hex-Rays decompiler gegenereerd zijn. Of het ook daadwerkelijk om de Stuxnet broncode gaat is nu nog onbekend. Experts die de worm onderzochten hebben nog niet op het verschijnen van de code gereageerd.

Hieronder een animatie over de worm van Patrick Clair, gemaakt voor ABC Australië. 
   

No comments: