Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, August 01, 2011

Wallander heeft ook een vrije meningsuiting

Op de Duitse TV is het nog veel erger. Massamoord in Noorwegen en dan wordt er even een item in elkaar geknutseld. Wie zullen we eens om een vrije meningsuiting vragen? Een Noor hebben we even niet, maar wel een Zweed. Dat is vlakbij. Hoe heet die? Henning Mankell en die heeft boeken over moord geschreven, dus die weet vast wel iets zinnigs over deze moorden te vertellen. Henning Mankell kom er maar in.
"Uhh, ja, ik had dit plot zelf niet kunnen bedenken, want de werkelijkheid is veel gruwelijker dan de fantasie. Als ik dit als plot had opgeschreven , dan zouden de mensen zeggen dat het helemaal niet kan en zwaar overdreven is."  Henning bedankt en terug naar de studio in Berlijn.

Ze vergeten even te vertellen wie Henning Mankell ook al weer is.  Een naieve Hamas-aanhanger. Een Gazaboot-opvarende. Een Mavi-Marmara-survivor. FlotillaII-survivor. Noem het allemaal maar op. En dat soort mensen mogen op de Duitse TV gewoon even hun vrije mening uiten. Het valt me nog mee dat de Nederlandse TV niet Gretta Duisenberg om commentaar vraagt, nou we toch bezig zijn. Rob Groenhuijzen als terrorisme deskundige. Het kan gewoon niet gekker.

4 comments:

Philippine said...

Omdat 'Wallander' ongelofelijk veel succes heeft, is naïviteit in dit geval niet van toepassing.

Sir Galahad the Pure said...

De Nederlandse TV is niet beter. De domme Nieuwsuur-gans Mariëlle Tweebeeke vroeg bijvoorbeeld aan Tariq Ramadan of het Westen de Moslimbroederschap moet vrezen. Zij verzweeg daarbij dat Ramadan zowel familiaire als ideologische banden met de Moslimbroederschap heeft. Naast Tweebeeke zat "Midden Oosten-deskundige" Bertus Hendriks, die de kijkers ook niet informeerde en Ramadans mening bovendien kritiekloos over nam.

En dan heb ik het nog niet over de "Iran-deskundige" Peyman Jafari, die in allerlei programma's op de publieke omroep zijn mening mag ventileren, zonder dat de kijkers wordt verteld dat hij een van de kopstukken van de Internationale Socialisten is.

Piet said...

Beste Kees, Kijk eens op HVV van gisteren daar staat een vertaald artikel van Robert Hartman waar e.e.a. uit de doeken wordt gedaan over de Noorse Socifascisten.

Piet

Natasha said...

"De Noorse Socifascisten". blablablabla. Nou, Breivik wordt op zijn wenken bediend merk ik wel.