Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, August 07, 2011

Auswanderermuseum Bremerhaven

Miljoenen arme Europeanen zijn in de loop van de afgelopen eeuwen naar Amerika geëmigreerd via Bremen, Bremerhaven en Hamburg. Daar is nu ook een belevenismuseum over gemaakt. In Emma_goldman Bremerhaven kan je bekijken hoe de mensen destijds op het schip stapten en wat ze op het schip aten en wat er van ze geworden is. Het is zo'n modern themamuseum, waar je tussen de historische figuren door kan lopen en met een koptelefoon de gesprekken van de passagiers horen.
Tussen de verschillende levenslopen die gepresenteerd worden staat ook de beroemde anarchiste Emma Goldman. Wist je dat je de USA niet inkwam als je zei dat je anarchist bent? Zegt mijn vrouw tegen mij: "Maar je bent toch helemaal geen anarchist meer?" Dat was toch wel een kleine schok dat iemand dat zo keihard in mijn gezicht zegt.

1 comment:

Pieter said...

Waarom zou jij geen anarchist meer zijn? Omdat je Wilders stemt? Wilders stemmen levert meer resultaat op dan welke anarchistische actie van de laatste 50 jaar!