Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, September 04, 2011Hedy Epstein brengt Russische journalist Maxim Shevchenko in problemen

De acties van het Israëlische leger tegen Palestijnen vergelijken met de vernietigingsacties van de nazi's in de Tweede Wereldoorlog tegen de Joden. Mag dat eigenlijk? En zo ja, hoe valt de vergelijking uit? Is de grootschalige georganiseerde massamoord op bijna industriele wijze en gericht op een heel volk, met 6 miljoen doden tot gevolg, vergelijkbaar met de gerichte acties door middel drones, moordcommando's en gerichte bombardementen op de leiders van Hamas en de Islamitische Jihad, met enkele honderden doden tot gevolg? Je moet maar durven om dit soort vergelijkingen te maken.

De Russische journalist Maxim Shevchenko maakte de vergelijking en het werd hem niet in dank afgenomen. Volgens eigen zeggen wordt hij nu bedreigd door zionisten en moet hij voor zijn leven vrezen. Een lid van het bestuur van het Russische Joodse congres, Yevgeny Satanovsky , zou de bedreiging hebben geuit als reactie op het deelnemen van Shevchenko aan de Flotilla II naar Gaza. Hij zou gezegd hebben dat hij de schedel van de journalist zou breken bij terugkomst naar Rusland.

Met name de vergelijking van Israelische acties met die van de nazi's was het bestuurslid
Yevgeny Satanovsky geheel in het verkeerde keelsgat geschoten. Maar wat heeft de Russische deelnemer aan de Flotilla II ("Stay Human") ter verdediging aan te voeren? Waarom mag hij Israelis met nazis vergelijken?

Omdat Hedy Epstein het ook zegt. Hij heeft in zijn artikel een letterlijk citaat van de Amerikaanse activiste gebruikt. En als Hedy Epstein het zegt , dan mag iedereen het natuurlijk zeggen, want Hedy is "Holocaust survivor"(omdat ze in 1939 Duitsland ontvluchtte), "Auschwitz survivor"(omdat haar ouders in Auschwitz omkwamen), "Mavi Marmara survivor" (doordat ze op de de kade van Cyprus bleef staan), en bovendien "Flotilla II stay human survivor" (Omdat de boot niet uitvoer).

De pro-Palestijnse beweging maakt bewust gebruik van Joodse deelnemers en het liefst ook nog Joodse holocaust overlevenden als Hedy Epstein en Hajo Meyer, voor zover ze daartoe lichamelijk nog in staat zijn. Als zelfs de Joden zelf en ook nog wel overlevenden zeggen, dat de blokkade van Gaza heel erg is, dan is er toch geen twijfel over mogelijk.

Maar de vergelijking en de perverse aanval gaat nog verder. In feite proberen de pro-Palestijnse groepen, door een ingewikkelde vervangingstheorie, zelf Joden te worden. Ze willen graag als slachtoffer de geschiedenis in gaan omdat ze menen daardoor voordelen bij de Verenigde Naties te kunnen behalen.

In laatste instantie is het een poging de Joden het slachtofferschap te ontzeggen en is het daardoor een ontkenning van de Holocaust. Als je de moord op enkele leiders van terreurbewegingen en de blokkade van een klein stukje land vergelijkt met de genocide, dan maak je de genocide veel minder erg en ontken je in feite het verschrikkelijke van de genocide.

Dit is allemaal onderdeel van de cognitieve oorlog die nu tegen Israel gevoerd wordt en die nog eens na te lezen is in het prachtboek van Yochanan Visser:
Israël aangeklaagd ; 10 Euro; Te bestellen bij Christenen voor Israel

No comments: