Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, September 04, 2011

Weer een Nep-Jood op de Flotilla II Gazaboot
Ze kunnen het niet laten. Duitser, Palestijn of Amerikaan zijn is niet meer voldoende. Tegenwoordig moet je al bijna tot Jood gemaakt worden om fatsoenlijk op de Gazaboot mee te mogen varen. Eerst ging de Duitse werkloze lerares Edith Lutz de fout in door zichzelf ten onrechte als Joodse opvarende van de Flotilla naar Gaza te afficheren. Nou is het de Amerikaan Gabriel Matthew Schivone die steeds roept dat hij als Jood het niet eens is met de blokkade van Gaza, maar naar nu blijkt gewoon een Mexicaan te zijn. Wat in Hemelsnaam is er toch mis met Mexikaan zijn en waarom moet je jezelf tot Joodse-Gazaboot-opvarende omhoogwerken?

De linkse pers was wel erg blij met Gabriel Matthew Schivone, want hij verenigt alle elementen van een missionaire notoire idealist in zich. Hij ziet er uit als Jezus, beweert een Jood te zijn en vecht tegen de "bezetting van de bezette gebieden" , wat wil je als progressieve krant nog meer? Daarom mocht hij zijn mening ook meteen in de Haaretz geven. Het valt me nog mee dat de NRC het artikel niet gekocht heeft, dan had Nederland ook van de belevenissen op zee van de " Chicano-Jewish American from Tucson, and coordinator of Jewish Voice for Peace at the University of Arizona" mee kunnen genieten.

1 comment:

Dorith said...

En, heeft Ha'arets zijn excuses aangeboden voor het plaatsen van het artikel?