Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, October 18, 2011

Niks aan de Handa
twee maanden voor het aftreden van president Mubarak van Egypte vertelde de Israelische veiligheidsdienst nog, dat er niks aan de hand was en dat Mubarak nog jaren in het zadel zou blijven zitten.
De nieuwe Israelische ambassadeur in Nederland memoreerde deze anekdote om aan te geven, dat de Arabische lente onvoorspelbaar is.Gisteren waren we op bezoek in de Liberaal Joodse Gemeente te Amsterdam en luisterden naar de toespraak van Barry Rubin over de Arabische lente. We beleefden een hele gezellige avond met vrienden van Missing Peace, Christenen voor Israel, de PVV, bloggers, Tora Yeshua en vele anderen. Een warm bad voor de schrijvers en bloggers die anders alleen maar koude douches en kritiek krijgen.

We gingen naar huis, gesterkt in de overtuiging dat er ook in Nederland nog veel op het gebied van steun voor Israel gedaan kan worden en dat we daar ook succesvol in kunnen zijn. Gelukkig wordt deze mening door het VPRO programma Tegenlicht dat terzelfder tijd werd uitgezonden, bevestigd.

No comments: