Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, October 21, 2011

Vittorio ArrigoniHet proces tegen de moordenaars
De Italiaanse journalist, activist en blogger Vitorio Arrigoni werd in april 2011 vermoord door een salafistische groep in Gaza. In september en oktober staan vier verdachten van de moord in Gaza, voor een militaire rechtbank, terecht.  Wat zijn de bewijzen en hoe verloopt het proces? De Italiaanse activisten van de International Solidarity Movement zijn bij het proces aanwezig en schijven een protocol.Gaza, 22 september 2011
De tweede procesdag begint met het gebruikelijke hee en weer geschuif van banken, de bevelen dat de camera's uit moeten en het verbod de benen te kruisen. Iedereen gaat staan als de militaire rechtbank binnenkomt.
De jonge militaire rechter leest de namen van de verdachten, ik denk dat zijn eerste baan, van wat ze zeggen, lees de namen van de vier verdachten: Salfi, Hasasnah, Jreme en Al Goul. Het proces gaat verder waar het de vorige keer was gestopt: De getuigenis van de verdachten, met een dvd van de verhoren en bijbehorende medische rapporten. Er wordt een getuige met de naam  'Abdel Al Yousef, geboren in Nuseirat in 1986 opgeroepen, die beweert dat de verdachten bij de ontvoering betrokken zijn, zonder verdere details te noemen.

Yousef (Y) zweert bij God dat hij de gehele waarheid zal vertellen.
De militaire rechter (GM) vraagt ​​hem of hij de verdachte kent of dat er een 'bijzondere band van vriendschap'bestaat.
Y. - Nee, geen vriendschap. Het rapport met de getuigenis is opgesteld door het OM en gedicteerd tijdens de bekentenis van de verdachte.
G.M. - Iemand heeft bedreigd ? Schreef je het uit vrije wil?
Y. - Nee, ik ben niet bedreigd. Het eerste verhoor vond plaats op 16 april, De verdachte Hasasnah heeft de tekst zorgvuldig gelezen en daarna ondertekend.
G.M. - Aan het einde van de bekentenis staat iets vreemds. wat betekent het? Het lijkt wel of er twee verscjilende verklaringen zijn.
Advocaat - Waar vond het verhoor plaats? In de gevangenis of in het kantoor van de interne veiligheid?
Y. - In de gevangenis van de interne veiligheid
Advocaat - Dat staat er niet bij. Dus waar vond het verhoor nou plaats?
Y. - Het is niet mijn recht om het te zeggen
Advocaat - Denk eraan dat je een eed gezworen hebt;
G.M. - Het Openbaar Ministerie begon vraagtekens bij het eerste verhoor te zetten De beschuldigde vertoont tekenen van geweld.
Y. - Ik schreef wat ik werd verteld door de verdachte
G.M. - Is druk op hem uitgeoefend?
Y. - Geen
G.M. Hoeveel geschreven bekentenis zijn er gemaakt?
Y. - Dat weet ik niet
De G.M. roept de eerste verdachte (Salfi) op.
G.M. - Heb jij je handtekening onder deze bekentenis gezet?
1 ° - Ja, ik heb getekend I
De G.M. roept de 2 e verweerder (hasasnah) op:
G.M. - Je bent mishandeld tijdens het verhoor?
2 - Ja, Ik was in de gevangenis sinds 14 april en toen sloegen ze me , zodat ik namen zou noemen.
G.M. - Kijk, en dit is uw getuigenis?
2 ° -Dat is de verbeterede versie van de getuigenis.

Op de DVD staan twee opgenomen bekentenissen van Salfi en Hasasnah, met foto's van de moord. Een advocaat van de twee zei dat hij een beter beeld van de verklaringen van hun klanten nodig heeft ', om beter te begrijpen hoe de DVD werd opgenomen, wat waren de werkelijke omstandigheden tijdens de verhoren? 

Ze herkennen niet de plaats van de verhoren op de DVD.  De rechter onderzoekt de DVD en de getuigenis, de verdachte ook kijkt naar hem en vroeg of hij herkent de plek en als je rinosce hij, de verdachte is verantwoordelijk voor de bevestiging van zijn aanwezigheid en dat hij wist te worden geregistreerd. Interne veiligheid was alles om me heen geduwd en duwde me. Ik heb deze bekentenis onder druk van de binnenlandse veiligheid, en mishandeld met geweld.

G.M. - Maar wat je zegt, zeg je? je hebt me praten.
PA: Deze dingen dan je zei dat tijdens de interogatorio, je niet onder druk stonden en werden niet mishandeld.
2 ° - De dingen die ik gezegd en ik ondertekende de eerste interne veiligheid, was druk ik van 14 tot 16 Ik was mishandeld.
Nadat ik de bekentenis met de P.A. Het heet de 3e verdachte Khader Jeram en 'de brandweerman, werkte op de afdeling van het vuur. De afdeling 'voor onze huizen, in Gaza-Stad, waar Victor woonde goed, en' hem, volgens de verklaringen, hield hij vol dat 'Vittorio was ontvoerd en niet alleen een van de wereld.
G.M. - Dat je de bekentenis ondertekend?
3 ° - (let op de DVD) It 'en' mijn bekentenis
G.M. - Herken je jezelf in deze opname? dit en 'je stem?
3 ° - Ja, ik geef toe, ik werd voor het eerst ondervraagd door de binnenlandse veiligheid en vervolgens door de PA: Ik weet niet of de opname en 'is gemaakt voor of na de ondervraging van de PA
Riep op 4 ° (Abu Goul)
G.M. - Bevestig deze bekentenis? je gaf onderdak aan deze mensen?
4 ° - We bevestigen
Nadat alle vier zijn beschuldigd van het bekijken van dvd's en herkende hun stemmen en zijn het bewijs, de rechter gaat naar het "Theater van moord", roept de verdachte op visie hebben en de plaats te herkennen. De 1 e verdachte (Salfi), zegt dat niet aanwezig was tijdens de moord.
G.M. - In uw getuigenis u vertelde veel details van de plaats en moord, omdat ze zich bewust waren van? hoe wist u alle details? toen je op de plaats van 'moord, vroeg of laat?
1 st - ik was na, maar ik weet het niet.
G.M. - De rechtbank beschouwde de video van de plaats van de moord, die 'werd opgesteld door de PA en het leger. Voor de twee verdachten - Hasasnah en Salfi wordt opnieuw gevraagd te kijken naar de relatie van de plaats van de moord. Dit rapport details veel van de plaats. De twee verdachten kijk hem aan en nadat hij was gevraagd of de uitspraken waar zijn over dit onderwerp.
2 ° - Ja, ik herken de plek, maar toen ik getekend ik was geblinddoekt, en ik was opgevoed maar een moment te ondertekenen.
P.A. - De verdachte zegt te erkennen dat, en 'geschreven, maar niet herkent wat de PA zegt, herkent het huis, waarom niet herkennen wat geschreven is in rappoto?
1 ° - Waarom werden we geblinddoekt konden we niet zien wat er geschreven. De Rekenkamer vraagt ​​wederom Yousef Abdel Al, (de agent 'schrijver' al 'ondervraagd voor)
Hij werd gevraagd of de verbalizzazome en 'door hem geschreven
G.M. - Het is verwoording van uw schrijven?
Y. -It
P.A. - Yousef is hier gezegd dat het 3 e punt dan en 'rechts, deze dingen zijn geschreven in plaats van de moord na de opname van de CD is aan deze verklaring van de plaats van de moord. Het is waar dat de verdachten hebben zich daartegen verzet?
Y. - Geen
P.A. - Als je ze gearresteerd werden geblinddoekt en geboeid?
Y. - Ja, werden ze geboeid en geblinddoekt, maar nu hebben we sbendati.
P.A. - geslagen werd
Y. . Geen
Advocaat - De foto's van de registratie van de 1 e en 2 e verdachte waren die van de binnenlandse veiligheid middelen, of met hen?
De rechter zegt dat het "duidelijk dat wanneer ze zijn genomen was er de veiligheid.
Advocaat - Wanneer heb je schrijft dit rapport, voor of na de beschrijving van de plaats?
Y. - Na de beschrijving van de plaats.
De 'Advocaat leest de 3 e paragraaf aan de 10 °-lijn:
Advocaat - Een van imptati zegt Vittorio en 'was doodgeschoten terwijl handboeien wit. Er is een verschil tussen wat je schreef en de video, waarom?
Y. - Mijn werk 'om te schrijven van het dicteren.
Advocaat - maar er is verschil tussen wat je geschreven en opgenomen dingen.
P.A. - Op de tweede pagina van de getuigenis is er 'het punt met de beschrijving en Viittorio' geboeid met de witte draad. Dit betekent dat iedereen die erbij was en toegelaten te hebben hem gezien, en dan deel schuldig. De gedaagden hebben meegedaan aan de ontvoering, ze wisten, gingen zij en besloten.
G.M. - Het Openbaar Ministerie heeft om te controleren of de discrepantie.
De vier verdachten op moord Lugo, en zeiden dat ze zagen Victor met witte manchetten, terwijl in de getuige video-en bevestigde dat de verdachten, Victor, en 'werd gedood door de "witte draad". Wordt dan opgeroepen om te getuigen, dr. Khalil Ala Ashtar, de arts die wel de eerste autopsie in het ziekenhuis en schreef het rapport.
Dr Ashtar is niet 'aanwezig in de rechtbank, dan wordt het proces uitgesteld tot maandag 03 oktober 2011

3
Oct/11
0Processo Vittorio Arrigoni: 3 rd horen
Gaza, 03 oktober 2011
We worden erop gewezen dat een van de vier verdachten, tot dan onder arrest, en 'werd uitgebracht en volgt' het proces in het algemeen. Dit is Al Ghoul, die huurde het huis, waar ze werden gedood de andere twee moorden van Victor. In hoorzittingen voor de Ghoul, en is 'altijd gepresenteerd met de andere gevangenen, en ook hij hield. Geen informatie 'was aangekondigd voor zijn vrijlating, maar voor de zitting, waarin hij verklaarde dat hij het huis gegeven aan mensen die niet wisten, en dit getuigenis, in tegenstelling tot de anderen,' was hij niet bevestigd en afgeperst met geweld.
Hier komen de gevangenen, gedragen door een blauw busje, de kooi te gaan met hen zitten in de kooi te Ghoul, de verweerder zich op het los.
De rechtbank is langzaam op zich wachten, in de tussentijd gaat de familie van de verdachte in de rechtbank, dit keer mogen ze om te praten met de verdachte. Zij benaderen de kooi, schudden, zoenen lachen en grappen maken. Ze zijn allemaal mannen, onder hen twee jonge mannen, maar niet de benadering van de kooi om hallo te zeggen.
De militaire terwijl we afzonderen van alle camera's, ze zijn bang dat we een beeld van de verdachte en de familie te nemen. Wij leveren aan het einde van de hoorzitting.
Toen kwam de advocaten en de rechter dan. De klap is geslagen in het begin, staan, zitten, gaan we.
Ze zijn gemaakt om de namen van imputti, dan advocaten, onder wie het is een nieuwe.
Ze noemen de eerste getuige, een arts.
Dit is Dr Mohammed Hassan (Dr. MH), geboren in 1969, een militaire arts, luitenant van de politie, een graad als technicus. Zweer dat ik de waarheid 'te vertellen.
De rechter vraagt ​​of iemand weet van de verdachten. Weten, maar niet Hasasnah heeft een familie relatie. Hij werd gevraagd of hij ooit problemen gehad met een van hen, haat of andere. Hij zegt nee.
Het Openbaar Ministerie (PA) begon een reeks van vragen op de scène.
P.A. - Hoe heeft u het huis en de doden, toen je kwam? en hoe 'de situatie gepresenteerd voor je ogen als je kwam in het huis. Wie zei dat je er naartoe te gaan?
Dr M.H. - We kwamen ter plaatse om 3.30 uur, noemden ze ons met een aantal alarm, ons te vertellen dat de dingen in het huis onregelmatig waren. Toen ik daar aankwam, waren er al 'meer politie, Homeland Security, het hoofd van het ministerie van Binnenlandse Zaken, en andere militaire.
Toen ik ging het huis, appartement, en ik leek een normale, een appartement bewoond door iemand. Ik schreef alles wat ik vond in het appartement in het rapport.
Ik maakte een onderzoek van het lichaam, waren er journalisten Simona en Sami gedaan identificeren het lichaam.
(Dit verhaal en 'werd later duidelijk dat hij niet verwees naar de erkenning in het huis, maar
ziekenhuis enkele uren later). Ga door met de getuigenis verwees hij naar het huis.
Dr. MH - Het lichaam was gebonden aan de voeten, en er waren twee witte plastic banden op de hals. Rond het hoofd, ogen op de Skoch, was zo geblinddoekt. Ik zag het lichaam, en alle details van de analyse over mijn verslag. Het huis was een paleis van Nasser, bij Karama. Toen ze me belde ze zeiden dat ze hadden veel voorwerpen gevonden worden geanalyseerd, Homeland Security was ook aanwezig en we hebben de enquête en dat 'werd opgenomen.
In het huis waren er kartonnen dozen, oude kleren en ik denk dat deze objecten behoorde tot degenen die leefden daar, heeft de verhuurder ook duidelijk dat hij dit huis gehuurd voor 2 mensen die Salfi en Hasasnah (twee van de verdachten in de rechtszaal).
Na dit bezoek gingen we naar het ziekenhuis en ze deden een autopsie van het lijk. Nadat we kwamen terug op zijn plaats en we hebben onze relatie.
P.A. - Jij, die het bekijken van het huis wat je specifiek hebt met betrekking tot de relatie?
Dr M.H. - Het appartement was goed gezet, een mooi huis, maar ik weet het niet en ik kan niet precies zeggen hoeveel mensen woonden daar. Ik kan alleen maar zeggen dat het bewoond was, was er iets om te eten, coca cola, kleding van verschillende grootte.
P.A. - Hoeveel mensen kunnen gewoon leven in uw mening?
Dr. MH-ik weet het niet, ik denk dat meer 'dan een, tenzij je het gebruikt in zo veel en slechts een was de huurder.
P.A. - Zoals u het lichaam van Victor gezien? Hoeveel mensen het duurde te houden geïmmobiliseerd? beschrijven
Dr M.H. - Absoluut de meest 'van twee mensen, zijn lichaam was erg groot en sterk.
De rechter vraagt ​​u om op te nemen het verslag van de dokter en vraagt ​​om bevestiging indien het rapport en de getuige 'door hem geschreven. Dr Mohammed Hassan bevestiging.
Het woord geeft de advocaat van de twee verdachten en Salfi Hasasnah dat tegemoetkomt aan dr. MH
Advocaat - Jij bent de eerste persoon die op het toneel?
Dr.M.H. - Nee, ik was de eerste persoon, toen ik aankwam waren er al 'zoveel andere mensen.
Advocaat - Wat de mensen hebben gezien de plek voor u? en details van de autopsie?
Dr M.H. - De P.A. en de politie kwam eerst, dan waren er de speciale eenheden, die volgde op de ontvoering.
Advocaat - In het rapport, en 'schreef dat er andere politieagenten die wacht hield over een andere woning kunt u naar iets?
Dr M.H. - Er was de binnenlandse veiligheid, we gingen alleen naar het verslag. Als de dingen worden verplaatst, worden geplaatst in een envelop.
Advocaat - Denk je dat de dingen die je tegenkwam waren er gezet door een specialist worden? Ik zag die dingen?
Dr M.H. - Nee, ik weet het niet
Advocaat - Volgens het rapport zijn twee appartementen en een waar 'Victor werd genomen na de ontvoering, en een waar het' werd gedood.
Dr M.H. - Ik heb geen feedback in de relatie tussen waar en 'werd ontvoerd en waar en' dood, maar in de 4-pagina's tellende rapport zijn de details.
Advocaat - Zoals vermeld in het verslag de oorzaak van de dood en 'het kloppende vond plaats op het hoofd en vervolgens gewurgd, wat dacht je toen je hem zag?
Dr M.H. - Ik kan niet met zekerheid verklaren, in ieder geval is er de autopsie echter ufficale, op het eerste gezicht kon je zien tekenen van geslagen en daarna gewurgd.
Advocaat - Hoe heb je het slachtoffer lichaam vinden in detail, het was groot en gespierd?
Dr M.H. - Een fysieke sport, meer dan 30 jaar, ongeveer 1 meter en 80, een gezond persoon zonder handicap.
Advocaat - Voor een persoon als 'hoeveel mensen heb je nodig om hem te ontvoeren, hoeveel mensen om het te houden?
Dr M.H. - Het hangt af van hoe sterk ze zijn en hun fysieke structuur.
Advocaat - De psychologische toestand van de ontvoerde persoon kan de invloed op hoe om het te houden?
Dr M.H. - Ik ben een expert in juridische en wetenschappelijke feiten, maar zeker niet psychisch, en 'meer' moeilijk vast te houden.
P.A. - Ik vraag dat u luisteren naar het verslag van de lijkschouwer van de
Advocaat - Een verzoek, en als 'medisch rapport geschreven in het 2 e, 4 e naar de pagina, het lichaam van Homeland Security is gebleken dat niet alle details van de lading is onder de aandacht gebracht van de lijkschouwer.
We vragen dat de P.A. een verslag opstellen over niet-levering van deze items.
P.A. - We hebben neergelegd alle details en ter beschikking van de keuringsarts Dr Ashtar, die een relatie heeft met alle items gevonden en vastgelegd. Als je kijkt er 'alles.
G.M. - De advocaat van de aanvraag wordt niet geaccepteerd, omdat 'alle elementen zijn al' in de relatie.
Advocaat - deze items moeten beter gearticuleerd.
Heet dan de andere arts, de advocaat die wel de autopsie, Dr Ashtar (Dr. Ash)
G.M. - Ashtar de getuige, forensische inwoner geboren in 1972 in Gaza, Jalal Street, met een diploma in de forensische wetenschap.
De getuige zweert en wordt gevraagd of hij kent de mensen betalen en als er relaties van vriendschap of verwantschap met hen.
Dr. Ash. - Nee, geen familie dichtbij of ver weg, bevestig ik de uitspraken in mijn verslag dat ik ondertekend.
P.A. - Kun je uitleggen hoe en 'het lijk aangekomen bij het ziekenhuis?

Dr. Ash. - Dit rapport, en 'werd geproduceerd door de afdeling Forensische Geneeskunde, afhankelijk van de resultaten, het lichaam vertoonde vele wonden, blauwe plekken op het gezicht en de rug, twee plastic draden op de hals en onder de verbinden van de wonden waren Skoch wenkbrauw. Er waren ook tekenen van koppelverkoop op haar buik, voeten en polsen.
P.A. - Hoe was het lichaam? wat was verloren het duurde om het te houden op basis van uw ervaring?
Dr. Ash. - Een sportieve en gespierde lichaamsbouw, kan ik niet precies zeggen hoeveel mensen.

Op dit punt, vraag je het getuigenis van anderen, dan is de sessie wordt bijgewerkt.
Maandag 17 oktober de 4e zitting.
nieuw! Klik op de bovenstaande woorden om alternatieve vertalingen te bekijken. Verwijderen
WoordenboekGoogle Vertalen voor mijn:ZoekopdrachtenVideo'sE-mailTelefoonChatZakelijk gebruik:Translator ToolkitGlobal Market FinderWebsite TranslatorOver Google VertalenRechtstreekse vertaling uitschakelenPrivacyHelpLuisteren

Fonetisch lezen
Luisteren
Fonetisch lezen

Klik voor alternatieve vertalingen
Sleep met de Shift-toets om opnieuw te rangschikken.
Vertaling beoordelen
Talen omwisselen

No comments: