Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, October 27, 2011


Waarom werd Vittorio Arrigoni vermoord?
De Italiaanse pro-Palestina activist, journalist en blogger Vittorio Arrigoni wordt op 14 april van dit jaar door salafistische moslims in Gaza ontvoerd, in een poging een radicale moslim vrij te krijgen en kort daarop vermoord. Deze ontvoering en moord is een klap in het gezicht van de deelnemers van de aanstaande Gaza Freedom Flotilla. De organisatoren hernoemen hun actie tot "Stay Human", de naam van het boek over de Gazaoorlog van Arrigoni , in een poging tot een vlucht naar voren.

Vittorio is een prominent lid van de International Solidarity Movement en wordt uitgerekend door Palestijnen ontvoerd. Wat zegt dit over de interne verhouding in Gaza en over de veiligheidssituatie aldaar?

Op de vierde dag van het proces zijn de toeschouwers nog niets wijzer geworden. De gehele rechtzitting duurt slechts 20 minuten. De vier verdachten hebben tot nog toe nog niets gezegd over motieven of achtergronden. Laat staan over wat er werkelijk gebeurd is.

Vorige maand zei de advocaat van verdachte Jram Khadr dat de uitleg van zijn cliënt tijdens het verhoor een een "gebrek aan respect voor lokale gebruiken en moraal" van zijn client liet zien. Maar dat vinden de Italianen die al maandenlang het proces bezoeken geen overtuigende verklaring.

Gisteren was Meri Calvelli, een Italiaanse hulpverlener, die het proces volgt, in de rechtszaal. Hij vertelde dat de officier van justitie een mobiele telefoon en een laptop met beelden van de overval en moord in bezit heeft. Deze beelden zijn echter in de rechtszaal nog niet vertoond.  Mobiele telefoon en de computer zijn van  Tamer Hasasnah die erkent dat ze van hem zijn, maar beweert de foto's niet genomen te hebben.

No comments: