Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, November 13, 2011

Bommensmokkelaar wint de publieksprijs
Met een campagne tegen wapenhandel.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, and IGNORANCE IS STRENGTH"

"11-11-2011Palestine Link heeft de publieksprijs van de ASN bank Wereldprijs gewonnen. Meer dan 25 duizend bezoekers van Voor de Wereld van Morgen brachten vanaf eind september hun stem uit op een van de veertig projecten voor de publieksprijs van € 10.000,-. Met meer dan 4000 stemmen brachten zij Palestine Link naar de eerste plaats.


Voorziter Ghada Zeidan is bijzonder blij met de steun die in Nederland blijkt te bestaan voor Palestine Link. "Waardering van een vakjury is leuk, maar waar het natuurlijk om gaat is dat onze boodschap aanslaat bij het grote publiek."

Aan de ASN Bank Wereldprijs 2011 deden 215 projecten mee. Na de eerste ronde bleven er veertig projecten over in vier categorieën. Mede op basis van die stemming koos de jury, bestaande uit ondernemers en professionals uit de goede-doelensector, acht finalisten voor de juryprijs. Onder hen was ook Palestine Link, in de categorie ‘tegen de wapenindustrie’. De winnaar van de juryprijs werd de Campagne tegen Wapenhandel."

Op dit blog werd al eerder gemeld dat Ibrahim Al-Baz , een van de bestuursleden van Palestine Link, eind jaren zeventig werd betrapt op het smokkelen van bommen in een vliegtuig naar Berlijn. We willen geen oude koeien uit de sloot haeln, maar blijkens zijn huidige activiteiten voor Palestine Link heeft Ibrahim Al-Baz nog steeds geen afstand van zijn terreurdaden genomen. Ik schreef enkele weken geleden het volgende over hem:

"Ibrahim Al-Baz smokkelde in 1979 explosieven voor de PLO naar Berlijn en werd daarbij betrapt. De Nederlandse regering wilde hem op grond van geheime BVD rapporten het land uitwijzen, maar werd daarbij tegengewerkt door de krakers van Ravage, de dominee van de Pauluskerk en tutti links Nederland, die vinden dat iemand zijn leven ook kan beteren en dan het recht heeft lekker in Nederland te wonen.  Gretta Duisenberg zegt in een interview in de NRC, dat Ibrahim Al-Baz in 2002 nog optrad als vertegenwoordiger van het Palestina Komitee Nederland."

Dat Palestine Link, met zulke bestuursleden en met deze achtergrond van steun aan terreur, een publieksprijs wint met een project genaamd "Tegen Wapenhandel" , is iets dat alleen George Orwell had kunnen bedenken. Blijkbaar is de werkelijkheid nog veel krankzinniger dan een futuristisch boek uit 1948.No comments: