Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 02, 2011

"Honderd zweepslagen als je nog niet doodgelachen bent"Een brandbom heeft vannacht een deel van het kantoor van het Franse satirisch weekblad Charlie Hebdo beschadigd.
Er is niet alleen materiële schade, ook de website van het blad is door hackers belaagd. Charlie Hebdo kondigde deze week aan om met een speciale uitgave over de Arabische Lente te komen die 'Sharia Hebdo' heet.
Deze speciale uitgave zou tot stand zijn gekomen onder leiding van gast-hoofdredacteur profeet Mohammed. De aanleiding voor deze speciale uitgave is de winst van de islamisten bij de verkiezingen in Tunesië vorige maand. Door de brandbom en de aanzienlijke schade zal 'Sharia Hebdo' zeker een week later uitkomen.

1 comment:

Gollem said...

De Charia Hebdo lag gisteren in Frankrijk in de kiosken. Zou het verzamelwaarde krijgen? Of geschiedkundige waarde? eBay staat er intussen al vol mee. :-)