Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, November 10, 2011

Misbruik van Kristallnachtherdenking
Gisteravond laat, kom ik thuis en mijn vrouw is nog aan het werk. Proefwerken Duits nakijken. "Hoe was de Kristallnachtherdenking?", vraagt ze belangstellend? De herdenking in de Portugese synagoge was indrukwekkend, vertel ik haar. De tweede herdenking bij de Stopera, georganiseerd door de Hamasvrienden van Rene Danen, was een afknapper. "Heeft er ook een moslim gesproken?", vraagt mijn vrouw. Jazeker Nuri Karabulut heeft gewag gemaakt van de uitsluiting, over één kam scheren en in een hoek zetten van moslims door de PVV. "Ik begrijp niet dat de Joden dat pikken", zegt ze. "Het is bekend, dat in alle moslimlanden Joden worden vervolgd en dat het antisemitisme tegenwoordig van de moslims vandaan komt en dan laten ze toe, dat een vertegenwoodiger van een moslimorganisatie zoiets op een Kristallnachtherdenking zegt."

Als zelfs een volkomen politiek correcte Groen-linkse Duitse mevrouw, zijnde mijn eigen vrouw, dit te ver vindt gaan, dan kan je je inderdaad intussen afvragen, waarom deze wanvertoning van de Internationale Socialisten, Nederland Bekent Kleur en Anja Meulenbelt , namelijk een tweede Kristallnachtherdenking op één avond, nog mogelijk is en geaccepteerd wordt. Waarschijnlijk zijn de Joodse organisaties te beschaafd en te veel gericht op politieke samenwerking om hier tegen op te treden.

 

Zelfs Anne de Jong,  meevarende op de Gazaboot en Hamasvriendin pur sang, was met haar kind in een kinderwagen naar de Kristallnachtherdenking gekomen. Je vraagt je intussen af of die Hamasvrienden misschien het vermoorden van Joden vieren in plaats van herdenken.

1 comment:

ben kok said...

Hi Kees, het was weer prima samenwerken met jou, Frans, prof.Frik en diverse anderen.
Shalom, zie mijn verslag op tora-yeshua.nl met interview op Amsterdam FM,
Ben