Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, December 03, 2011


De Buy-cott Israël week
Deze week is Buy-Cott Israel-week of wel: Koop Israëlische waar, dan helpen wij elkaar.

Dus ging ik vandaag naar de Albert Heijn en zocht naar de Tivall producten. dat zijn vergetarische vleesvervangers. Daaraan kan je maar weer eens zien wat ik allemaal voor Israël doe! Geen lekkere rookworst meer eten, maar wel de vleesvervangende producten van Tivall.

Helaas kon ik die vegetarische dingen niet vinden. Ik weet niet of de AH XXL in Eindhoven intussen is gezwicht voor de gewelddadige argumenten van de pro-Palestina lobby of dat ik gewoon niet goed kijk. Blijkt dus bij thuiskomst toch dat laatste te zijn. Want wat blijkt? Op de Tivall producten staat gewoon heel groot het AH logo. Dus ik had mijn leesbril op moeten zetten.

Vervolgens wilde ik Lychees kopen, dat zijn kleine rode vruchten die oorspronkelijk uit China komen en in Israël door middel van verbeterde teelttechnieken voor een grotere markt geproduceerd worden. Ik zag het bordje al staan: "Lychees, herkomst Israël", dus ik wilde ze in mijn boodschappenkarretje doen. Voor mijn vrouw dan wel. Want ik eet alleen fruit van het seizoen uit eigen land. Ik zou niet weten welk fruit dat in de maand december is, maar ik vrees dat ik dan alleen peren en appels kan eten. Wat schetst mijn verbazing en dat van vele andere huisvrouwen, als blijkt dat op de verpakking zelf van de Lychees gewoon Madagaskar staat. Dus weer geen Israëlisch product.

Intussen heb ik dus in gedachten wel mee gedaan aan de Pro-Israël-Koop-Week, maar nog steeds niet zo'n lekkere vegetarische bal of een tropische vrucht in huis. Ik denk wel veel aan jullie. Shalom!

P.S. Vanavond ga ik wel wijn drinken uit het Israël Producten Centrum Nijkerk. Dat dan weer wel.

1 comment:

Dorith said...

Ach Keesje,

Tivall heeft een grote keuze aan produkten, dus als AH deze keuze verkoopt, hoef je jezelf echt niet te "straffen" met een vleesloos worstje.

Kijk naar die kleine balletjes bijv. gevuld met broccoli, of batata (zoete aardappel). En als AH deze produkten van Tivall niet verkoopt, kan je hen stimuleren hun anabod van Tivall producten uit te breiden. Echt wel de moeite waard!

In elk geval fijn dat je mee doet aan de buycott.