Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, January 20, 2012

Anja Meulenbelt bedreigt Israelische ambassademeisjes

Dat doet toch wat met je, als je woensdagavond uit de Portugese synagoge komt lopen en het zebrapad over wilt steken en dan uitgescholden wordt door een paar palestijnensjaaltjes, terwijl de politie er naast staat. Dan is het toch moeilijk om jezelf te beheersen. Maar wat doe je eraan? Als je naar ze toe loopt dan pakt de politie jou op.

Ik heb er nooit iets over willen zeggen of schrijven, maar bij welke demonstratie of bijeenkomst dan ook, kan de senator van haat en terreur gewoon door het donker naar huis lopen. Die wordt niet nageschreeuwd of lastig gevallen.En zo hoort het natuurlijk ook.

Helaas doet Anja zelf niet zo beleefd. Afgelopen donderdag viel ze Israelisch ambassadepersoneel lastig, zelfs als die duidelijk aangeven dat hun veiligheid in gevaar komt als ze gefotografeerd worden.

Op facebook schrijft anja Meulenbelt er het volgende over: "Grappig. Twee van die dametjes van de Israelische Ambassade, die foto's hadden gemaakt van de activisten, maar toen ik een foto van hen probeerde te maken zich angstvallig achter hun pluutje verscholen, 'ja we worden bedreigd' piepten ze nog. Even gezegd wat ik van ze dacht, en uiteraard alsnog een foto van ze gemaakt."

No comments: