Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, January 26, 2012

De moord op Vittorio Arrigoni wordt nog niet gewroken

"Tiende nutteloze hoorzitting in de militaire rechtbank van Gaza" 

De tiende rechtzitting tegen de vier verdachten van de moord op de pro-Palestijnse activist en blogger Vittorio Arrigoni wordt gehouden in een kleine slecht verlichte zaal. Dat is dan ook de enige verandering vergeleken met de voorgaande zittingen. 

De zitting van 16 januari 2012 duurt slechts een paar minuten. Het proces wordt voor de zoveelste keer uitgesteld, nu tot 30 januari. Er zijn geen getuigen voor de verdediging in de rechtbank, kennelijk om redenen van werk, en een van de advocaten vraagt prompt om uitstel. Bovendien zijn sommige stukken niet op tijd aan de verdediging ter beschikking gesteld. Het is niet de eerste keer dat het gebeurt. Maar, tot nu toe, hebben de rechters geen actie tegen deze vertragingstaktieken ondernomen.


Tien hoorzittingen waren niet genoeg een goed beeld te krijgen van de ontvoering en moord gepleegd door een groep Salafisten. Waarom werd de ontvoering uitgevoerd en waarom moest Vittorio erbij sterven?

Naarmate de tijd verstrijkt is het steeds moeilijk achter de waarheid te komen.
Niemand, ook de familie Arrigoni niet, heeft behoefte aan een heel snel en slordig proces. Dit proces is echter veranderd in een klucht, met hoorzittingen die gemiddeld 5 minuten duren, met een officier van justitie die apatisch alle eisen van de verdediging accepteerd. Intussen verstrijkt de tijd.

De Italiaanse waarnemers kunnen niet eeuwig in Gaza blijven om op een uitspraak te wachten. Is dat misschien de bedoeling? Wachten tot de Italianen weg zijn en dan snel de doodstraf uitspreken?

No comments: