Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, January 19, 2012

Inspirerende toespraak van Benjamin Netanyahu

"Ik ben elk moment bereid met President Abbas aan tafel te gaan zitten voor vredesbesprekingen, zonder voorwaarden vooraf." Dat is één van de belangrijkste boodschappen die premier Netanyahu gisteravond in de volgeladen Portugese synagoge te Amsterdam bracht. "Maar als premier van Israel zal ik nooit instemmen met een oplossing die de veiligheid van Israel aantast."

De veiligheidsmaatregelen bij de synagoge waren zodanig, dat er een lange rij wachtenden in de regen voor het gebouw ontstond. Na een half uur wachten konden we eindelijk naar binnen. Op dat moment waren er 5 tegendemonstranten gesignaleerd. De Joods-Christelijke partor Ben Kok was met een groep van 15 Israelische vlaggen dragende volgelingen van de Tora-yeshua beweging beter vertegenwoordigd.

Binnen in de synagoge konden we helaas alleen nog een zitplaats vinden in het vroegere vrowuen-gedeelte, achter een omheining met kleine kijkgaatjes. We konden Netanyahu net nog zien.

Netanyahu hield een inspirerende toespraak over de lange Joodse geschiedenis in Nederland, over het omvangrijke archief in de synagoge, dat hij zelf een hele dag lang heeft bekeken, voor dat hij premier werd. Door de goede sfeer en de enthousiaste staande ovaties voor de Israelische premier konden we het lange wachten in de koude regen snel vergeten.

Toe we uit de synagoge kwamen, werden we door twee tegendemonstranten toegeschreeuwd met leuzen als "Israhel" en "bloed aan je handen". Het is natuurlijk van een hstorische domheid om juist bij deze synagoge en juist op deze plaats van Amsterdam dit soort leuzen te gaan schreeuwen, maar om met koningin Beatrix te spreken: "Wij verbazen ons nergens meer over"

3 comments:

ben kok said...

Hi Kees, dank voor je verslag, zie ook het mijn op http://tora-yeshua.nl/2012/01/verslag-van-gezegende-pro-israel-demonstratie-woe-av-18-jan-bij-de-portugeese-synagoge-adam/
Als we degenen, die ook bij ons horen, maar geen vlag hadden, meetellen, dan zaten we zeker richting 30 personen.
Shalom,
Ben

janhuigenindeton said...

Hier de speech, opgenoemn van CIDI TV:
http://youtu.be/6oqm6c9j90k
En hier de afsluiting middels het Israelische volkslied Hatikva
http://youtu.be/HigpVgHgc5k

janhuigenindeton said...

Hieronder alles op een rijtje, plus de tenenkrommende reportage uit de Volkskrant van heute, met een nog smeriger cartoon van Jos Collignon, waar Netanyahu als kampbewaker wordt afgebeeld, inclusief prikkeldraad en honkbalknuppel:

http://waterstad.blogspot.com/