Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, January 22, 2012

Partij-ideoloog begrijpt satire niet

"Ik vind de SP van nu stom" en "De lijder van hun heete Stalin die was echt meega stom want die deed van doodmaken enzo". Zomaar een paar citaten uit een  opstel van een leerling van de Openbare basisschool "de Kikkersprong" te Doetinchem. Het opstel werd beloond met een "prima".
Tot grote onvrede van NCPN-voorzitter Rik Min uit Enschede. Met een woedende reactie op Facebook lucht hij zijn hart:

"Dagblad De Pers om meer dan 3 redenen journalistiek, inhoudelijk en qua onderwerp-keuze de fout in. (1) Dit hoort niet in de krant. Kan een grap van een ouder of een juf zijn. (2) Dit is sowieso absurd onderwerp voor een lagere school. (3) Dit is sowieso pure onzin/stemmingmakerij. (4) Dit hoort direct inhoudelijk bij dit kind gecorrigeerd te worden. (5) Dit hoort om meer dan 5 redenen - die ik hier maar even weg zal laten - geen prima en een smily te krijgen. En (6) misschien bedoelde de ouder, de juf of het dagblad de Pers een andere partij, die dit soort dingen gewend is..."
De grote socialistische voorman had niet door dat het artikel over de SP en Stalin overgenomen is van de satirische website De Speld, waar bijna elke dag verzonnen en aangedikte verhalen over "Willem van Oranje werd moslim" en "Het Nederlandse leger wordt gedecentraliseerd" worden gepubliceerd.  Of het dagblad "De Pers", waar het artikel werd overgenomen, de satire wel heeft gesnapt is niet bekend.

No comments: