Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, January 04, 2012

Ronald Reagan Naakt !!

Het bevalt mij goed, dat "naakt" roepen. Zelfs als je "Anja Meulenbelt Naakt" boven een blog zet krijg je toch elke dag weer tientallen geïnteresseerde lezers. Vandaag Ronald Reagan Naakt en wel hierom:
Ronald Reagan staat aan de wieg van de voedselbanken en daar mag hij best een beetje trots op zijn. In Nederland worden de voedselbanken alleen in stelling gebracht als er een rechtse regering aan de macht is en de linkse partijen hebben iets nodig om over te klagen. Als er een linkse regering in het kabinet zit, dan wordt op de publieke omroep er niet over de 26.000 asielzoekers gesproken en dan komt het thema voedselbank niet op de agenda.

Een andere uitvinding van Ronald Reagan is het A4-tje met een voorstel. Nou krijg ik ook voortdurnd mensen aan mijn bureau die komen met verbetervoorstellen, zoals security-lekken in de servers die nodig gedicht moeten worden en projecten die nog af gemaakt moeten worden. Maar ik moet het dan zelf verwoorden en de aandrager is er mooi vanaf. daarom is nu het A4-tjes beleid ingesteld. Komt er iemand langs met een idee of voorstel, dan moet hij één A4-tje schrijven. Ik kan het dan weer doorgeven aan een instantie die het idee gaat financieren.

Op mijn afdeling werken veel mensen van de SP en Groenlinks. Sommigen dragen T-shirts met een gebalde vuist of zelfs een hamer en  sikkel. dat zijn de Linux-specialisten. Op de één of andere manier treky het Operating System Linux dat soort wereldverbeteraars aan. Het is voor mij een enorm genoegen deze goedbedoelende idealisten met een idee van Ronald Reagan op te zadelen.

No comments: