Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, January 08, 2012

Vergelijkingen met 1973

Wim Kan sprak in 1973 na zeven jaar pauze weer een oudejaarsconferentie uit. Heel interessant te luisteren wat de verschillen met 2011 zijn. Nederland stond nog volledig achter Israël en de oliesheiks draaiden als straf de oliekraan dicht. Golda Meir stuurde extra sinasappels, maar Wim Kan reageert met "helaas rijden onze auto's niet op sinasappelsap". België en Japan krijgen wel olie, maar uit de grapjes daarover blijkt dat nederland eigenlijk trots is om geen olie te krijgen. "We hebben een paar bomen in Israël geplant en daar hebben we nu de vruchten van", zegt Wim Kan.

Er worden ongegeneerd grappen over Koning Feisal van Saoudi-Arabië gemaakt. Eigenlijk waren we toen een land zonder angst.

Opvallend ook, dat Wim Kan al verwijzingen maakt naar een kabinet met de VVD. En dat hebben we nu.

No comments: