Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, January 08, 2012

Vergelijkingen met 1973

Wim Kan sprak in 1973 na zeven jaar pauze weer een oudejaarsconferentie uit. Heel interessant te luisteren wat de verschillen met 2011 zijn. Nederland stond nog volledig achter Israël en de oliesheiks draaiden als straf de oliekraan dicht. Golda Meir stuurde extra sinasappels, maar Wim Kan reageert met "helaas rijden onze auto's niet op sinasappelsap". België en Japan krijgen wel olie, maar uit de grapjes daarover blijkt dat nederland eigenlijk trots is om geen olie te krijgen. "We hebben een paar bomen in Israël geplant en daar hebben we nu de vruchten van", zegt Wim Kan.

Er worden ongegeneerd grappen over Koning Feisal van Saoudi-Arabië gemaakt. Eigenlijk waren we toen een land zonder angst.

Opvallend ook, dat Wim Kan al verwijzingen maakt naar een kabinet met de VVD. En dat hebben we nu.

No comments: