Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Wednesday, February 29, 2012

De twee organisaties van "Global March to Jerusalem"

Op 30 maart wordt er door de organisatie "Global March to Jerusalem" een massale wandeltocht vanuit Jordanïe, Egypte en Libanon naar Jerusalem georganiseerd. Duizenden Palestijnen zullen proberen de grens met Israël oversteken om op die zogenaamd vreedzame manier te provoceren en de protesteren.

De organisatie van deze wandeltocht is in handen van een Rood-Groen-Islamitische coalitie, waarin verschillende bekende personen uit de Gaza Flotilla zitting hebben. Afgezien van enkele meningsverschillen over de vraag of nu de Syrische oppositie nu wel of niet mee mag doen en of de moslimbroeders nu wel of niet een prominente rol in de organisatie mogen spelen, is er nog iets heel anders aan de hand.

De Amerikaanse pro-Palestijnse activisten mogen geen zitting hebben in de Global March to Jerusalem organisatie en hebben een eigen VS-komitee opgericht. Er zijn namelijk zoveel bedenkingen over eventuele infiltratie door gewelddadige elementen en terreurgroepen in de organisatie, dat de Amerikaanse staatsburgers er serieus rekening moeten houden achteraf aangeklaagd te worden wegens de steun aan
terreurorganisaties. 

Op de Amerikaanse website voor de "Global March to Jerusalem" wordt de volgende vraag en antwoord sessie gehouden:


Q: Why is there a separate GMJ-NA organization? 
A: Because of the laws governing citizens of the U.S. and Canada, legal advisers in these countries have determined that it is better for them to operate separately and not to participate in the decision-making of the international movement, but rather as an autonomous coalition. This is because some of the groups in the international coalition are subject to legal reprisals in these countries, and there is some risk that any joint decision-making might place citizens of those countries in legal jeopardy. The risk may be small, but this is an extra measure of safety for those concerned.
Met andere woorden: De leiders van de Amerikaanse  GMJ-NA weten heel goed dat de de wandeltocht naar Jeruzalem contacten heeft met terreurorganisaties en dat de organisatoren van de Amerikaanse groep gevaar lopen later op deze contacten aangesproken te worden.


  

No comments: