Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, April 29, 2012

Gouden Doden van de ISM

In de cognitieve oorlog tegen Israël is ieder middel geoorloofd, zolang het maar de schijn van geweldloosheid in zich draagt en negatieve propaganda tegen Israël kan produceren. De International Solidarity Movement (ISM) produceert geen rapporten, probeert geen vredesgesprekken op gang te brengen en analyseert de problemen van het Midden Oosten niet, maar doet wel een ander heel belangrijk ding: De ISM produceert Gouden Doden.

De meest belangrijke en propagandistisch meest uitgebuite Gouden Dode is ongetwijfeld Rachel Corrie, die in 2003 voor een Israëlische bulldozer ging staan en bij die actie gedood werd. Dat is al weer 9 jaar geleden en de emotionele werking is minder geworden. Daarom zou een nieuwe Gouden Dode goed van pas komen. Nu wordt geprobeerd de moord op Vittorio Arrigoni zodanig om te duiden, dat ook hij als Gouden Dode voor de ISM kan fungeren. Zijn afbeelding wordt op posters zo vorm gegeven, dat hij lijkt op een Che Guevara en tegelijkertijd op een Palestijnse martelaar. Je wilt goed voor de dag komen.


Intussen zijn er al restaurants, waterputten, festivals en straten naar Vittorio Arrigoni vernoemd. Vittorio Arrigoni heeft zelfs een schijngraf in Gaza, waar de gelovigen kunnen bidden en een offer aan de heilige kunnen brengen. Op die manier maakt Vittorio Arrigoni kans een plaats in de islamitische mythologie te verkrijgen.

Deze maand is Vittorio Arrigoni een jaar geleden vermoord en de heldenverering schiet al aardig op. Internationaal pro-Gaza-activiste Inge Neefs maakte een boottochtje om de enorme steun die Vittorio Arrigoni aan de vissers van Gaza heeft gegeven te memoreren. Het zou mij niets verbazen als over honderd jaar er een nieuw evangelie zou verschijnen, waarin staat dat Vittorio Arrigoni ook bij die gelegenheid over water is gelopen. Zo enorm vreedzaam en menslievend was deze man!!!

Er is alleen één klein probleem met Vittorio Arrigoni en met zijn dood. Hij is door salafistische extremisten vermoord. De moord heeft dus niet met Israël te maken, maar veel meer met een interne machtstrijd tussen Hamas en salafisten. De overgebleven daders, die nog niet door Hamas zijn omgebracht, staan nu terecht en zeggen afwisselend dat ze Vittorio vanwege zijn westerse levensstijl een lesje wilde leren, en dat ze van niets wisten.  Qua propagandistische werking dus niet echt sterk. Of zelf contra-productief.

Nu zelfs Inge Neefs op haar Facebook toe geeft, dat Vittorio Arrigoni door salafisten is vermoord, is het effect vrij klein. Alleen in Gaza zelf in in de communistische beweging van Italië leeft de moord op Vittorio Arrigoni en het verhaal er omheen nog volop. Ze doen hun best er nog iets voor hen zinvols uit te halen.

Intussen zijn er al twee Palestijnse media, Palestine Press Agency en Ma'an News Agency , die beweren dat de moordenaars van Vittorio Arrigoni "werken voor de bezetting". Maar als je in het boek van Ayaan Hirsi Ali leest, dat als het water in Saoudi Arabië uitvalt, dát zelfs aan de Zionistische Entiteit wordt toegeschreven, dan verbaas je je nergens meer over.

1 comment:

Aquarius said...

Zijn er dan nog geen monumenten opericht voor Saint Pancake vroeger bekent als Rachel Corrie?