Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, April 10, 2012

Ordedienst: Cocaïnesmokkel is klassestrijd

Bestuurslid van het Palestinakomitee, bestuurslid van de NCPN, niet-lineair wiskundige Rik Min (Nomen est Omen) weet het helemaal zeker: Desi Bouterse is cool. Weliswaar niet echt links en ook niet echt rechts, maar toch iets goeds doen voor de Surinaamse bevolking. Lees het relaas van de oude bedachtzame stalinist:

Bouterse
"Enschede, 6 apr. 2012. De afgelopen 20 jaar hebben de Nederlandse media een kleine 20 rechtse revoluties gesteund en verder bijna alles wat 'de Amerikanen' flikte in Afghanistan, Irak, Iran en noem maar op klakkeloos doorgebrieft wat obscure persbureaus jullie aan 'waarheden' toeleveren. Neem alleen al Bosnië en Kosovo. Dan heb ik het nog niet eens over Tsjetsjenië, Tibet, Libië of Syrië....
Tienduizenden slachtoffers hebben de groepen, die de hoofdredacties met veel of weinig woorden steunden, op hun geweten. Honderden ingezonden brieven heb ik daarover gemaild. Gezegd dat men zich steeds laat inpakken of zaken volkomen verkeerd worden belicht. Bouterse is een vreemde vogel. Niet echt links; en ook niet echt rechts. Een soort idealist die zijn land van Nederlandse invloeden wilde zuiveren. [Bron Vrij Nederland, 20 jaar geleden: hij kreeg steun uit Nederland van o.a. top-mensen verbonden aan de militaire academie te Breda. Goed, beetje vreemd. Maar allee.]
Hij begon een bevrijdingsstrijd; op zijn (burgerlijke) manier. Hij wilde winnen. (Zouden wij ook willen als we Surinamer waren.) Zijn doel was de echte onafhankelijkheid van Suriname. Dat lijkt mij een integere positie. Bruinzeel en Billiton hebben Suriname compleet leeggeroofd. Nou dan heeft hij enig recht van spreken. Nederland steunde Ronnie Brunswijk. Die man heeft honderden mensen vermoord. Bouterse een kleine twintig. Zo gaan die dingen. De Tsaren werden in de revolutie nu eenmaal ook vermoord. Lodewijk de zoveelste en Marie Antoinette ook. Volkswoede is keihard. Veel Nederlandse media zijn compleet alle verhoudingen en de hele idealistische context van die gebeurtenissen vergeten? Ik niet. Geef Bouterse het voordeel van de twijfel. Of bewijs dat hij en zijn groep een neo-kolonie voor de Shell, Bruinzeel of Billiton wilde stichten. Brunswijk wel; dat was een marionet; hij niet. Tot slot: hoe kom je aan geld. Mij lijkt het legitiem om (dan) drugs naar Nederland of de USA te smokkelen. Als ik de kans zou hebben Nederlandse of Amerikaanse bourgeois-zoontjes de vernieling in te helpen met coke, sla ik twee vliegen in een klap. De Nederlandse media zijn (dus) door en door hypocriet. Ook met dat drugs-verhaal. Het liefst zouden ze met terugwerkende kracht de Franse en Russische revolutie - die ook deels burgerlijk was - neerzetten als moordpartijen. Er zijn in het gewoel inderdaad 100 jaar en 200 jaar geleden mensen omgebracht. (De Nederlandse media hebben wel de moord op Gadaffi, Saddam, Kabila en eerder Causcescu goedgepraat.) Die dingen gebeuren bij contrarevoluties die rechts altijd steunt honderd- of duizendvoudig.
De bevolking van Suriname wil die corrupte zooi die 40 jaar aan de macht is geweest gewoon niet meer terug. Armoede is ook moord. Men wil Billiton, Bruinzeel, Shell en Nederland niet meer. Dat gaat soms primitief. Het is de logica van de vooruitgang daar in Latijns Amerika. Het afschudden van het juk, dat velen als de beroemde 'balk in het eigen oog', blijkbaar niet (willen) zien."

1 comment:

Paardestaart said...

Godskelere, of je een emmer leeggooit..Wat een warhoofd!
Hoe is het mogelijk dat die man wiskundige is?