Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, April 05, 2012

Proces Vittorio Arrigoni gaat niet zo snel


Op 15 april 2012 is het een jaar geleden dat de pro-Palestina activist, tevens, blogger en journalist, Vittorio Arrigoni in Gaza door salafisten werd ontvoerd en kort daarop vermoord. De twee hoofddaders zijn tijdens een vuurgevecht met de Hamaspolitie omgekomen. Nu staan de overige daders en handlangers voor het gerecht. Door vertragingstaktieken en trage rechtsgang duurt het nu al een jaar en tijdens de veertiende zitting van de militaire rechtbank in Gazastad op 2 april kwam er weer geen schot in de zaak.
 

De advocaten hadden de stukken weer eens niet gelezen en de getuigen kwamen niet opdagen. Het valt allemaal niet mee voor de vertegenwoordigers van de International Solidarity Movement die nu al maanden in Gaza verblijven om maar geen dag van het proces te hoeven missen. Geruchten dat het proces nu, een jaar later, wel snel over zou zijn worden nog niet bewaarheid.

De volgende zitting is al op 12 april. we wachten af.

No comments: